Skønne
æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Æblemos

Karamelsnitter med æblemarmelade

Æbledrik

Æblegrød

Æblekompot med crumble

Æblesaft

Æblegelé med calvados

Æbletærte med marcipan

Æble-blommemarmelade

Æblemuffins med knas

Æblemarmelade med karamelsmag

Æblelommer med vaniljefyld

Vidste du det om æbler

Æbler (Malus domestica) er udbredt i hele verden og har været kendt meget længe. Et 2500 år gammelt forkullet æble blev fundet i forbindelse med udgravninger i Alvastra. Nogle af de mest almindelige sorter er Aroma, Cox Orange og Ingrid Marie. Æbler nydes friske eller som mos, most, juice og i et utal af desserter.

Æble-Cheesecake

Æblemos med timian

Æblefirkanter med marcipan

Æblemarmelade med ingefær

Nem æblekage

Æbletacos

Lækker og nem æblekage

Nem æblekage

Bagte halve æbler med havrecrunch

Vi har svarene på spørgsmålene om æbler

Lav æblemos, kompot, marmelade, chutney, tærter, kager eller tørrede æbleskiver – perfekt til både hverdag og hygge.

Opbevar æbler køligt og mørkt, gerne i en plastpose med lufthuller i køleskabet – så holder de sig sprøde længere.

Æblekompot er lækkert til pandekager, yoghurt, grød, is eller som fyld i bagværk og desserter.

Ja, æblekompot fryser fint. Opbevar den i tætsluttende beholdere og tø op i køleskab.

Ja, æbler kan fryses – gerne i både eller skiver, rå eller letkogte, afhængigt af hvad de skal bruges til.

Frosne æbler er perfekte til grød, mos, smoothies, bagværk eller tærter – de mister lidt bid, men smagen består.

Frosne æbler holder sig bedst i 8–12 måneder – pak dem lufttæt og opbevar ved -18 °C for optimal kvalitet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.