Dansk sukker, nyt design, samme kvalitet
Dansk sukker produceret af danske sukkerroer
På vores breddegrader udvindes sukker af sukkerroer. Foruden en sød smag har sukker mange gode egenskaber, som at konservere madvarer, sænke frysepunktet og fremme hævning af bagværk.
I over 150 år har vi produceret sukker af danske sukkerroer, dyrket på Lolland-Falster og det Sydvestlige Sjælland, produceret og pakket i Nykøbing og Nakskov.
Vores lokalt producerede produkter er Brun Farin, Flormelis, Sukker 1 kg og Sukker 2 kg.
Mange af vores produkter findes også i en økologisk variant, produceret af roer dyrket på danske og svenske marker.
Dansukker - Sukker af garanteret høj kvalitet.
Naturligt og dyrket lokalt
I Danmark dyrkes størstedelen af sukkerroerne i Lolland Falster og det Sydvestlige Sjælland. Sukkerroerne høstes om efteråret og vinteren, og det er kun i disse måneder, at sukkerproduktionen er i gang.
Sukkerroer er en miljøvenlig afgrøde. Med sine lange rødder, som kan strække sig så langt som to meter ned i jorden, er sukkerroer effektive til at udnytte de næringsstoffer, der findes i jorden. Dette reducerer behovet for gødning. Sukkerroens top kan sammenlignes med en solfanger, der omdanner solens energi til sukker.
Under sukkerudvindingen genbruges vandet i roerne, og det der er tilbage af roen bliver til dyrefoder eller anvendes til Biogas.
Sukker fra danske sukkerroer
Vi har over hundrede års erfaring med sukkerfremstilling. På Lolland - Falster har vi stolte traditioner for dyrkning af sukkerroer. Allerede i 1813 gjorde vi de første forsøg på fremstilling af sukker.
I 1872 grundlagde C.F. Tietgen De Danske Sukkerfabrikker. Det blev startskuddet til en voksende sukkerindustri i Danmark. De Danske Sukkerfabrikker er med tiden vokset og blevet en vigtig aktør for dansk landbrug. Gennem årene har rigtig mange mennesker været involveret i sukkerproduktionen og gjort det muligt for os alle at nyde kager, is, drikkevarer og alt muligt andet lækkert, som man kan bruge sukker til.
Kom med på et historisk tilbageblik
Det krævede megen arbejdskraft at dyrke sukkerroer, og den lokale arbejdskraft rakte ikke. I 1911 arbejdede 10.000 polske roepiger og roekarle i roemarkerne.
Et net af jernbaneskinner blev bygget for at effektivisere transporten af sukkerroer til sukkerfabrikkerne. Da det var størst, omfattede jernbanenettet hele 560 km.
Også fabrikkerne beskæftigede en stor mængde arbejdere i alle trin fra modtagelse af roer til pakning af det færdige sukker.
Fødselsdag med sød smag
Chokoladekage med vaniljeflødeskum og hindbær
Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk. Her er en favoritopskrift til inspiration. Glutenfri, chokoladeintens kage med en ekstra dyb smag fra den brune farin. Festligt pyntet som et flag med vaniljeflødeskum og friske hindbær.
Ingredienser
Chokoladekage
200 g smør
200 g mørk chokolade
200 g Dansukker Brun Farin
5 æg
1 spsk. mandelmel
Vaniljeflødeskum
4,5 dl piskefløde
70 g Dansukker Flormelis
Korn af 1 vaniljestang
Pynt
2-3 bakker friske hindbær
20 g usaltede pistacier
Myntekviste
Instruktioner
Chokoladekage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør brun farin i. Køl lidt af og pisk imellemtiden æggene let sammen i en skål. Tilsæt æggene lidt ad gangen til chokoladeblandingen. Vend til sidst mandelmel i. Bag kagen i en bradepande (størrelse ca. 32 cm x 24 cm) beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt, den sætter sig på køl, og den skal helst bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.
Vaniljeflødeskum
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum i en skål.
Pynt
Fordel et lag af vaniljeflødeskummet på kagen og kom resten i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Placér hindbærrene på kagen i felter som et Dannebrogsflag. Sprøjt resten af vaniljeflødeskummet ud som store runde toppe mellem firkanterne. Hak pistacierne fint og drys i kanten af kagen sammen med friske mynteblade. Servér straks eller stil på køl indtil servering.