Slip din indre gourmet løs

Blommemarmelade

Blommemarmelade

Brug røde, blå eller gule blommer til denne dejligt syrlige blommemarmelade.

Grøn tomatmarmelade

Grøn tomatmarmelade

Sur-sød tomatmarmelade af fx Datterino verde med citron og stjerneanis.

Figenmarmelade

Figenmarmelade

Gem og nyd den korte figenhøst med denne dejlige figenmarmelade.

Rustik rabarberkompot

Rustik rabarberkompot

Denne rustikke rabarberkompot smager skønt på skyr, græsk yoghurt og havregrød.

Æblesyltetøj

Æblesyltetøj

Få mest ud af æblesæsonnen med denne nemme og friske æblesyltetøj.

Rød tomatmarmelade

Rød tomatmarmelade

Denne syrlig-søde tomatmarmelade er perfekt til en god ost og på indiske retter.

Sol på glas med blommer, ferskner og abrikoser

Sol på glas med blommer, ferskner og abrikoser

Marmeladen smager dejligt på et stykke ristet brød med ost, men kan også serveres til is.

Stikkelsbærmarmelade

Stikkelsbærmarmelade

Hjemmelavet stikkelsbærmarmelade er den perfekte måde at få brugt sommerens høst af stikkelsbær.

Pæremarmelade med safran og chili

Pæremarmelade med safran og chili

Pæremarmelade med safran og chili er den bedste kombination af sødt og stærkt.

Syltetøj på ingen tid

Du skal blot bruge bær og vand, så får du et langtidsholdbart færdigt produkt med en god konsistens, uanset om du laver almindeligt syltetøj, syltetøj med lavt sukkerindhold eller marmelade. Du vælger selv frugter og bær. Syltetøjet bliver bedst, hvis du ikke fordobler mængden, men laver én portion ad gangen, jf. tabellen.

1. Bland rensede og skyllede bær (friske, optøede eller frosne). Mos eller hak større bær og frugter. Eller blend dem.

2. Tilsæt syltesukker og evt. vand (citrusmarmelade). Kog under omrøring i 2-5 minutter. Hvis der bruges faste bær og frugter, så øges kogetiden til 10 minutter, dog 15 minutter for citrusfrugter. Skum af.

3. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glasset tæt. Opbevares køligt. Åbnede glas skal opbevares koldt. Uåbnede glas er holdbare ved stuetemperatur, men farve og smag bevares bedst, hvis syltetøjet opbevares mørkt og køligt.

Brug sæsonerne

I Danmark kan du – afhængig af landskab og årstid – samle fx blåbær, brombær, vilde hindbær og solbær, tyttebær, kirsebær, hyben, hyldebær, vilde æbler, havtorn, mirabeller og mange andre sunde, velsmagende bær og frugter. Så du har rig mulighed for at kaste dig ud i din egen marmelade, syltetøj, kompot eller chutney. Prøv dig frem med dine yndlingsbær og -frugter og eksperimenter med forskellige krydderurter. Brug også overskydende frugt og bær fra haven, sommerhuset eller frugtskålen.

Få flere tips og råd

Besøg også Dansukkers Sylteskole