Til alle dem, du holder af

Speciehjerter

Dej til speciehjerter

Klassiske milde og enkle specier med god smørsmag.

Ingefærhjerter

Dej til ingefærhjerter

Aromatiske ingefærsmåkager med en skarp og varm ingefærsmag.

Chokoladehjerter

Dej til chokoladehjerter

Sprøde chokoladesmåkager med intens og fyldig smag af kakao.

Tips, tricks og inspiration

Brug æggehvide og få en blank glasur

Glasur med vand kender vi alle, men vidste du, at glasur med æggehvide giver en flot blank overflade og tørrer hurtigere end vandbaseret glasur? Brug pasteuriserede æggehvider for sikkerhed og holdbarhed. Du skal bruge 1 bæger pasteuriseret æggehvide (1,5 æggehvide) og 150 g Dansukker Flormelis. Kom ingredienserne i en skål og pisk dem til en luftig masse. Jo mere du pisker, jo tykkere bliver konsistensen.

Arbejd med glasurens konsistens

Lav tykkere glasur til kanter og detaljer, og en tyndere glasur til udfyldning af større flader. Du kan justere glasurens tykkelse med mere flormelis for en tykkere konsistens eller mere væske for en tyndere konsistens.

Farv glasuren med frugt- eller pastafarver

Skab farverige designs med frugt- eller pastafarver. Pastafarver er koncentrerede og giver kraftige nuancer ved selv små mængder. Hvis du vil lave flere farver, så del glasuren op i små portioner, før du tilføjer farve.

Eksperimentér med naturlige farvestoffer

Overvej at bruge naturlige farvestoffer som fx rødbedesaft (ca.1-2 spsk.) eller gurkemeje (en knivspids) til at skabe forskellige farvenuancer.

Giv glasuren smag

Giv glasuren smag med smagsgivere som fx vaniljeessens, citron, lime, appelsin eller kakao (1-2 spsk.).

Brug sprøjtepose eller frostpose til de fine detaljer

Hvis du vil lave fine detaljer og præcise linjer, så brug en sprøjtepose med en lille tylle. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bruge en frostpose og klippe et meget lille hul i hjørnet.

Brug træspyd til detaljer

Brug små træspyd/grillspyd til at fordele glasuren præcist eller til at tegne og lave små detaljer og mønstre med eller i glasuren.

Skab flotte mønstre med skabeloner

Klip og brug små skabeloner til at tegne stjerner, hjerter eller cirkler på dine julehjerter. Eller til at drysse flormelis i mønstre over.

Sukker- og glitterpynt

Opnå et festligt look med sukkerperler, spiseligt glitter, stjerner eller snefnug.

Kreativ pynt

Udover traditionelt krymmel kan du bruge hakkede nødder, tørret frugt eller spiselige krydderurter som fx rosmarin eller timian. Du kan også skabe små figurer af fondant til pynt, fx nisser, rensdyr eller andre julefigurer.

Opbevaringstips

Når glasuren er tørret, så opbevar dine julehjerter i en lufttæt beholder. Skal julehjerterne stables, så læg bagepapir mellem lagene, så glasuren ikke smitter af.

Holdbarhed

Hvis småkagerne udelukkende skal bruges som dekoration, kan de holde sig meget længe. Hvis de skal spises, er holdbarheden omkring en uge, når de opbevares korrekt.

Hæng julehjerterne op

Du kan også lave julehjerterne til dekoration på juletræet, i vinduer eller på grene. Det kræver blot et hul til en snor eller et silkebånd. Husk at hullerne skal laves, før julehjerterne bages.

Kreative gaveidéer

Hjemmelavede og personligt pyntede julehjerter er en fantastisk gaveidé. Pynt julehjerterne og pak dem smukt ind som gaver til familie og venner.

Dansk jul siden 1872

Sukker fra Dansukker har været en fast del af den danske jul siden 1800-tallet, hvor C.F. Tietgen grundlagde De Danske Sukkerfabrikker. Derfra er det gået slag i slag til det, som vi i dag alle kender som Dansukker.

I Danmark dyrkes størstedelen af sukkerroerne på det sydvestlige Sjælland og Lolland-Falster. Det er også her, vi har vores to fabrikker. Sukkerroerne høstes om efteråret og vinteren, og det er kun i disse måneder, at sukkerproduktionen er i gang.