Mørk Muscovadorørsukker
Muscovadorørsukker har sin oprindelse på Mauritius og udvindes af sukkerrør. Sukkeret forarbejdes så lidt som muligt for at bevare aromaen og farven.
Der findes både Lys og Mørk Muscovadorørsukker. Smagen af det lyse sukker minder lidt om flødekaramel, og det mørke har et strejf af lakridssmag.
Mørk Muscovadorørsukker passer fint i sovse, marinader, chutney, chokoladekager, chokoladedrikke og is.
Lys Muscovadorørsukker kan med fordel anvendes som krydderi til madlavning. Passer godt til fisk og rodfrugter. Forstærker smagen i brød, dessertkager, småkager, desserter, marinader, sovse og henkogninger.
Dansukker Muscovadorørsukker er Fairtrade-mærket.
Mål og vægt: Muscovadorørsukker
1 dl = ca. 95 g
1 spsk = ca. 15 g
1 tsk = ca. 5 g
Tips
- Muscovadorørsukker er et fugtigt sukker, og det kan have tendens til at klumpe. Men det er en del af charmen, at det ikke er fritflydende. Sukkeret bliver let hårdt, hvis kommer i kontakt med luften. For at gøre det blødt igen kan man f.eks. lægge et stykke æble eller kartoffel eller en fugtig klud i sukkeret. Luk altid posen tæt, og opbevar den køligt, evt. i køleskab.
- Muscovadorørsukker i brød giver brødet en fyldigere smag.
- Brug Muscovadorørsukker til syltning, og giv dine opskrifter en ny spændende smag!
- Mørk Muscovadorørsukker giver interessante smagsnuancer, specielt sammen med chokolade. Prøv at udskifte sukkeret med Mørk Muscovadorørsukker i bagværk og desserter med chokolade, f.eks. cookies, brownies og trøffel.
- Forny traditionelle retter med Muscovadorørsukker. Prøv f.eks. Mørk Muscovadorørsukker på hvidkålsrouletter eller i den brune sovs til frikadellerne. Der er uendelige muligheder ...
- Muscovadorørsukker passer perfekt i varme drikke og kaffedrikke. Lav din Irish Coffe med Mørk Muscovadorørsukker, eller giv varm chokolade en mere voksen smag ved at udskifte noget af sukkeret med Muscovadorørsukker.
Mørk Muscovadorørsukker
Læs mere om vores smagscirkler »
Næringsindhold pr. 100 g
Energi | 1650 kJ/390 kcal |
Fedt | < 0,5 g |
- heraf mættet fedt | < 0,5 g |
Kulhydrat | 94 g |
- heraf sukkerarter | 94 g |
Protein | 1 g |
Salt | 0,24 g |

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.