Jordbærtærte
Jordbærtærte i lidt nye klæder. Smørsprød mørdej, mandelsaftig frangipanecreme med brun farin, et fint lag knasende mørk chokolade, silkeblød og luftig vaniljeflødeskum og dejlige sødmefulde jordbær.
Tips: Man kan sagtens bage tærten i en almindelig tærteform på omkring 20 cm i diameter.
- Opskrift Anne au Chocolat
Ingredienser
Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme
Frangipanecreme:
80 g økologisk smør, blødt
80 g Økologisk brun farin fra Dansukker
80 g økologisk mandelmel
1 økologisk æg
Chokoladelag:
60 g økologisk mørk chokolade
Vaniljeflødeskum:
1,5 dl økologisk piskefløde
15 g Økologisk flormelis fra Dansukker
Korn af 1/2 økologisk stang vanilje
Pynt:
1 bakke økologiske jordbær
evt. lidt økologisk rød skovsyre
Instruktioner
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Frangipane:
Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål. Vend mandelmel i, tilsæt dernæst ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bag tærten i 20 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.
Chokoladelag:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den bagte frangipanecreme. Stil den på køl, til den er størknet.
Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til en let skum i en skål og fordel på chokoladelaget.
Pynt:
Skær jordbær i skiver og fordel på tærten. Servér straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.
- Opskrift Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.