Tærte med citronmarengs

cirka 20 stykker

ca. 1,5 time

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Tærtebund
250 g smør, blødt
2 dl Dansukker Flormelis 
6 dl hvedemel
2 æggeblommer

Fyld
3 dl friskpresset citronsaft
4 dl Dansukker Sukker
4 dl vand
1 dl majsmel
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g smør, blødt

Blåbær-marengs
6 pasteuriserede æggehvider
1 dl vand 
1/2 dl blåbærpuré
3 3/4 dl Dansukker Sukker

Til pynt
friske blåbær
Skovsyre

Instruktioner

Start med tærtedejen. Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og læg den i en plastikpose i køleskabet i mindst 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175°C. 

Rul tærtedejen ud, og beklæd en lang form på ca. 35x25 cm.  Nip i bunden med en gaffel. Bag den i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.

Lav citronfyldet. Bring citronsaft, sukker og halvdelen af vandet i kog. Tag gryden af varmen. 

Pisk majsmel og æggeblommer sammen med det resterende vand. Rør den varme citronblanding i æggeblommerne, og pisk kraftigt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre, indtil cremen begynder at tykne. 

Hæld fløden i en skål, og tilsæt lidt af smørret ad gangen, mens du rører, til det er glat. Sigt cremen gennem en sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den køle af. 

Fordel cremen i tærtebunden, og stil den i køleskabet eller fryseren, mens du laver marengsen, så cremen har tid til at sætte sig.

Lav marengsen. Hæld æggehviderne i en tør og ren skål eller i en foodprocessor. Kog vand, blåbærpuré og sukker op til 121 °C. Når sukkeret er kogt til 110 °C, begynder du at piske æggehviderne i en foodprocessor eller med et elektrisk piskeris. 

Hæld siruppen i i en fin stråle, og pisk i mellemtiden kraftigt i et par minutter, sænk hastigheden, og pisk, indtil marengsen er afkølet. 

Fordel på marengsen, og pynt med blåbær og skovsyre.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!