Syltetøjskageis

Giv den gas med både kagesmulder og syltetøj i isen! Godt + godt = helt vanvittigt godt!

6 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Blåbærsyltetøj
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker

Syltetøjssmåkager
200 g smør, stuetempereret
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Begynd med blåbærsyltetøj.  Skyl og rens blåbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Forbered derefter syltetøjssmåkagerne. Forvarm ovnen til 200 °C.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og vend det ned i smørblandingen. Ælt det hele sammen til en dej.

Form til en rulle, og skær i 20 stykker à 25 g. Rul til kugler, og læg dem i små muffinsforme. Tryk en fordybning i midten med en meldrysset finger. Fyld småkagen med syltetøj.

Bag i den nederste del af ovnen i 14-16 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.

Lav isen. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt tilbage i en skål gennem en finmasket si.

Lad blandingen køle af, inden den køres i ismaskinen eller stilles i fryseren. Stil i fryseren i mindst 5 timer, og rør rundt af og til.

Vend forsigtigt ca. 3 spsk. syltetøj og halvstort kagesmulder i fra ca. 6 syltetøjssmåkager, når isen er halvfrossen, så den får et flot mønster.

Top med syltetøjssmåkager ved servering.

Tip!
I denne opskrift har vi brugt blåbærsyltetøj, men du kan bruge hvilken som helst syltetøj. Find masser af syltetøjsopskrifter her.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!