Ingredienser
200 g rug- eller hvedemel
100 g revet æble
Instruktioner
Opvarm vandet til 35°. Bland melet og det revne æble i vandet. Hæld dejen i en glaskrukke med låg, som rummer to liter. Lad glaskrukken stå ved 26-30°, f.eks. i den lukkede ovn, i tre dage. Rør rundt i glaskrukken en gang dagligt.
Den fjerde dag skrabes surdejen ud af glaskrukken og ned i en stor skål. Tilsæt 200 g mel og 2 dl 35° varmt vand. Rør grundigt rundt, og lad dejen stå yderligere et døgn ved 26-30°. Den femte dag er surdejen klar. Dejen skal opbevares i køleskab. Surdejen har en holdbarhed på en uge, derefter skal den tilsættes 1 dl vand og 200 g mel. Surdej af hvedemel anvendes til lyse brød. Surdej af rugmel anvendes til mørke brød.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.