Safranboller med hvid chokolade

Bag saftige safranboller med fyld af hvid chokolade og vanilje, pyntet med perlesukker. Perfekt til en hyggelig stund!

45 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 1/2 dl mælk
1 tsk. stødt kardemommefrø
50 g gær
2 poser safran à 1/2 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
150 g blødt smør
12 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold + lidt til udrulning

Fyld
200 g hakket hvid chokolade
3/4 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Varm mælken sammen med stødt kardemomme til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og opløs den med mælken. Tilsæt safran, sukker, salt, æg og smør.

Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.

Del dejen i to dele, som rulles ud til to rektangulære plader.

Bland alle ingredienser til fyldet. Kom halvdelen af fyldet på pladen, og rul den sammen fra langsiden.

Skær rullen i 3-4 cm tykke skiver, og kom skiverne i papirforme på en bageplade. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Lad bollerne hæve på pladerne i 20-30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter ved 200 °C.
 

Tip!
Bollerne er bedst, når de er nybagt, men de kan også sagtens fryses. Varm dem i så fald op lidt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.