Rødvinskogt skinkefilet med tomatsalsa og avocadocreme

Prøv vores lækre opskrift på rødvinskogt skinkefilet med en smagfuld tomatsalsa, cremet avokadocreme og sprøde baconkartofler. Perfekt til en festlig middag med mørt kød marineret i rødvin og balsamico, krydret med timian og serveret med en fyldig sauce.

8 portioner

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Rødvinskogt skinkefilet
1 1/2 kg benfri skinkesteg eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/2 dl balsamicovineddike
4 rødløg i både
5-6 fed hvidløg
1 tsk. malet sort peber
4-5 kviste frisk timian
2 kødbouillonterninger

Sauce
5 dl af bouillonen
2 spsk. hvedemel
vand


Tomatsalsa
5-6 tomater
2 rødløg
2 fed hvidløg (kan udelades)
400 g honningmelon
1 agurk
2 spsk. friskpresset citronsaft
3-4 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 dl finthakket basilikum
1 dl finthakket persille


Avokadocreme
4 modne avocadoer
4 dl let cremefraiche
revet skal af 1 lime
4 spsk. friskpresset limesaft
2-4 tsk. Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
2 tsk. salt
2 knsp. malet sort peber


Baconkartofler
16-24 kartofler af en fast sort
16-24 skiver bacon
200 g revet, stærk gul skæreost, f.eks. Västerbottenost
4 spsk. Dansukker Brun Farin
16-24 tandstikkere
 

Instruktioner

Rødvinskogt skinkefilet
Bland samtlige ingredienser i en gryde. Lad simre under låg i ca. 40 minutter. Hæld bouillonen i en gryde, og kog op. Bland melet i lidt vand, og rør rundt til blandingen er klumpfri. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.


Tomatsalsa
Skær tomaterne i små tern. Skræl melonen, og skær den i små tern. Skær også agurken i små tern.

Bland de øvrige ingredienser, og hæld blandingen over de hakkede ingredienser. Bland det hele sammen, og stil det koldt indtil servering.


Avokadocreme
Halvér avocadoerne, og tag stenene ud. Skrab kødet ud, og mos det med en gaffel. Bland mosen med de øvrige ingredienser. Stil cremen koldt indtil servering.


Baconkartofler
Skræl kartoflerne, og kog dem præcist møre. Skyl dem i koldt vand, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Skrab lidt af kartoflerne ud med en teske. Fyld hullet op med revet ost. Rul kartoflerne i farin. Læg hver kartoffel midt på en baconskive, og luk skiven oven over hullet med ost. Luk med en tandstikker. Bages midt i ovnen ved 200 C i 10-12 minutter.


Server kødet med sauce, avocadocreme, salsa og kartofler.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.