Pull-apart brød med julesmag

Julens saftigste og mest krydrede pull-apart brød. Servér brødet helt, og lad gæsterne selv trække det fra hinanden. Nyd brødet lunt!

ca. 12 portioner

ca. 2 timer + 40 minutter i ovn

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Hvededej
25 g gær
2 dl mælk
75 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. friskstødt kardemomme
6-7 dl hvedemel

Fyld
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Brun Farin
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær

Pensling
1 æg

Instruktioner

Smuldr gæren i en skå i en røremaskinel. Varm mælken op til fingervarm og hæld den over gæren og rør rundt. Rør smør, sukker og kardemomme i. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen slipper skålens kanter. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 1 time.

Tilbered fyldet. Pisk smør, brun farin og krydderier i en skål til en cremet konsistens. Smør en brødform, ca. 30 cm.

Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Rul dejen ud til et rektangel, cirka 0,5 cm tykt. Fordel fyldet jævnt over dejen. Del dejen i 20 rektangler ved at skære den i 4 lige brede strimler på langs, og i 5 lige brede strimler på tværs. Læg stykkerne i formen ved siden af hinanden, og lad dem hæve under viskestykket i 45 minutter.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Pensl brødet med pisket æg. Bag i ca. 35-40 minutter nederst i ovnen. Hold øje med brødet, så det ikke får for meget farve. Dæk i så fald med alufolie.

Lad brødet køle af i formen ca. 15 min. inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.