Prinsessemuffins

Små, fine muffins, der smager som en prinsessekage. Prinsessemuffins er en ny og sjov måde at bage den populære svenske prinsessekage på! Bag – og nyd den!

12 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
250 g hindbær
125 g Dansukker Syltesukker

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Muffins
100 g smør
3/4 dl mælk
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Pynt
marcipan
Dansukker Flormelis
50 g hvid chokolade

Instruktioner

Begynd med hindbærsyltetøjet. Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukkeret. Lad det koge i 3-4 minutter.

Skum syltetøjet. Hæld blandingen på et varm, rengjort og skoldet glas. Luk tæt til, og opbevar køligt. 

Lav vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Forvarm ovnen til 225°C, over- og undervarme.

Lav muffinsene. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt mælkeblandingen.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i dejen. Hæld dejen i papirforme i en bradepande, eller brug en muffinform. Kom en teskefuld hindbærsyltetøj i hver muffin.

Bag muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Lav et hul i hver muffin, og kom en skefuld vaniljecreme i. Pisk fløden i en skål, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose med valgfri tylle. Sprøjt flødeskum på muffinsene.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt, og stil den til side. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med flormelis, og udstik 60 cirkler, ca 5 x 5 cm med en rund udstikker. Fold hver cirkel ind mod midten 2 gange.

Placer 4 foldede cirkler med spidserne mod hinanden, og dryp lidt chokolade på midten, så de hænger sammen. Sæt den sidste foldede cirkel fast på midten. Lad chokoladen stivne, inden du sætter blomsten midt på flødeskummet. Drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!