Ingredienser
Pavlova
4 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
Blåbærmousse
200 g blåbær
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
3 dl piskefløde
Sukker med smagstilsætning
Blåbærsukker eller limesukker passer bedst
Instruktioner
Forvarm ovnen til 100°C.
Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter i vaniljesukker og majsstivelse.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt 8 runde marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav et lille hul i midten af bagepapiret. Bag marengsene nederst i ovnen ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående.
Forbered blåbærmoussen imens. Kog blåbær og syltesukker i en gryde i ca. 4 minutter. Hæld blandingen over i en skål og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer, indtil den er helt kold.
Pisk fløden let i en skål og vend den i den kolde blåbærgelé lidt ad gangen. Stil moussen i køleskabet i ca. 30 minutter. Pisk derefter moussen op, så den får en tykkere konsistens.
Lav en lille fordybning i den færdigbagte Pavlova, fyld blåbærmousse i med en sprøjtepose eller en ske. Drys med lidt sukker med smagstilsætning.
Tip! Vill du have en vegansk dessert, så anvend 1 1/2 dl kikærtelage fra en dåse kikærter, 2 dl bagesukker, 1 tsk. vaniljesukker og 3 spsk. Majsstivelse til pavlovaen og 3 dl plantebaseret fløde i blåbærmoussen. Si kikærterne fra, så kun lagen er tilbage. Pisk lagen let i en skål, og tilsæt derefter bagesukker lidt ad gangen under fortsat piskning. Øg hastigheden efter et stykke tid. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter vaniljesukker og majsstivelse i.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.