Ingredienser
Pavlova
4 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
Blåbærmousse
200 g blåbær
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
3 dl piskefløde
Sukker med smagstilsætning
Blåbærsukker eller limesukker passer bedst
Instruktioner
Forvarm ovnen til 100°C.
Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter i vaniljesukker og majsstivelse.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt 8 runde marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav et lille hul i midten af bagepapiret. Bag marengsene nederst i ovnen ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående.
Forbered blåbærmoussen imens. Kog blåbær og syltesukker i en gryde i ca. 4 minutter. Hæld blandingen over i en skål og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer, indtil den er helt kold.
Pisk fløden let i en skål og vend den i den kolde blåbærgelé lidt ad gangen. Stil moussen i køleskabet i ca. 30 minutter. Pisk derefter moussen op, så den får en tykkere konsistens.
Lav en lille fordybning i den færdigbagte Pavlova, fyld blåbærmousse i med en sprøjtepose eller en ske. Drys med lidt sukker med smagstilsætning.
Tip! Vill du have en vegansk dessert, så anvend 1 1/2 dl kikærtelage fra en dåse kikærter, 2 dl bagesukker, 1 tsk. vaniljesukker og 3 spsk. Majsstivelse til pavlovaen og 3 dl plantebaseret fløde i blåbærmoussen. Si kikærterne fra, så kun lagen er tilbage. Pisk lagen let i en skål, og tilsæt derefter bagesukker lidt ad gangen under fortsat piskning. Øg hastigheden efter et stykke tid. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter vaniljesukker og majsstivelse i.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!