Påskekager

Små lagkager, forklædt som søde påskehare. Hyggelige kager til påsken, som alle vil sætte pris på.

6 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (30 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Harefødder
1 pasteurisiert æggehvide, ca. 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Dekoration
nogle dråber rød frugtfarve
Skabeloner (findes her)

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
1 dl Dansukker Økologisk Syltesukker

Vaniljecreme
1/4 vaniljestang
1 1/4 dl fløde
2 pasteuriseret æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetemperatur

Bund
3 æg
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3/4 dl kartoffelmel
3/4 dl kokosmel
1 tsk. bagepulver

Garnering
4 dl piskefløde
hvid marcipan
Dansukker Økologisk Flormelis
harefødder
marshmallows

Instruktioner

Forbered harefødderne og hindbærsyltetøjet mindst en dag i forvejen. Sådan laver du harefødder

Begynd med harefødderne. Bland forsigtigt æggehvider og flormelis sammen. Doser flormelis lidt ad gangen. Bland godt, til du har en tyk og jævn glasur.

Fyld glasuren i en sprøjtepose. Anvend en tylle med et lille hul, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Tag lidt af glasuren fra, og tilsæt nogle dråber rød frugtfarve. Tilsæt flormelis, hvis glasuren bliver for tynd. Fyld også denne glasur i en sprøjtepose.

Udskriv skabelonerne, og tape bagepapir hen over skabelonerne. Sprøjt en linje langs med det runde mønster, der skal forestille poter. Fyld derefter midten ud med glasuren. Lad glasuren stivne lidt, og sprøjt derefter tre lyserøde prikker øverst på poten og en lidt større prik nederst på poten. Lad dem stivne helt.

Lav hindbærsyltetøjet. Kog hindbær og syltesukker sammen i en gryde i 3-4 minutter. Hæld syltetøjet på et varmt, helt rent glas, og stil det i køleskabet.

Forbered vaniljecremen. Skrab vaniljestangen, og kog den sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen til en luftig blanding.

Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil den koldt.

Lav lagkagebundene. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Pisk æg og sukker i nogle minutter, til det er luftigt. Bland kartoffelmel, kokosmel og bagepulver i en skål, og vend det hele i æggeblandingen. Rør, til blandingen er jævn.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en form på ca. 25 x 30 cm. Smør kanterne, og hæld dejen i formen. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-7 minutter.

Monter kagerne. Pisk fløden til skum, og tryk runde bunde ud på hhv. ca. 7 cm og 5 cm i diameter, 6 af hver. Fordel hindbærsyltetøj på de største bunde og vaniljecreme på de mindre. Læg de mindste bunde oven på de største med hindbærsyltetøj, og fordel et tykt lag flødeskum over hver kage.

Rul marcipanen ud på flormelis, så den ikke klistrer, og skær den ud i cirkler på 14 cm i diameter. Dæk kagerne med marcipanen, og form den omkring kagen. Dup lidt vand på den nederste del af marcipanen, og sæt to harefødder på.

Tryk forsigtigt toppen af kagen lidt ned, og dup lidt vand på. Klip et stykke af en stor marshmallow, eller brug små, og sæt det/den på som hale på toppen, der hvor du har duppet med vand. Server kagerne.

Tip. Bunden er glutenfri, men kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.