Ingredienser
Harefødder
1 pasteurisiert æggehvide, ca. 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
Dekoration
nogle dråber rød frugtfarve
Skabeloner (findes her)
Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
1 dl Dansukker Økologisk Syltesukker
Vaniljecreme
1/4 vaniljestang
1 1/4 dl fløde
2 pasteuriseret æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetemperatur
Bund
3 æg
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3/4 dl kartoffelmel
3/4 dl kokosmel
1 tsk. bagepulver
Garnering
4 dl piskefløde
hvid marcipan
Dansukker Økologisk Flormelis
harefødder
marshmallows
Instruktioner
Forbered harefødderne og hindbærsyltetøjet mindst en dag i forvejen. Sådan laver du harefødder
Begynd med harefødderne. Bland forsigtigt æggehvider og flormelis sammen. Doser flormelis lidt ad gangen. Bland godt, til du har en tyk og jævn glasur.
Fyld glasuren i en sprøjtepose. Anvend en tylle med et lille hul, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Tag lidt af glasuren fra, og tilsæt nogle dråber rød frugtfarve. Tilsæt flormelis, hvis glasuren bliver for tynd. Fyld også denne glasur i en sprøjtepose.
Udskriv skabelonerne, og tape bagepapir hen over skabelonerne. Sprøjt en linje langs med det runde mønster, der skal forestille poter. Fyld derefter midten ud med glasuren. Lad glasuren stivne lidt, og sprøjt derefter tre lyserøde prikker øverst på poten og en lidt større prik nederst på poten. Lad dem stivne helt.
Lav hindbærsyltetøjet. Kog hindbær og syltesukker sammen i en gryde i 3-4 minutter. Hæld syltetøjet på et varmt, helt rent glas, og stil det i køleskabet.
Forbered vaniljecremen. Skrab vaniljestangen, og kog den sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil den koldt.
Lav lagkagebundene. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk æg og sukker i nogle minutter, til det er luftigt. Bland kartoffelmel, kokosmel og bagepulver i en skål, og vend det hele i æggeblandingen. Rør, til blandingen er jævn.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en form på ca. 25 x 30 cm. Smør kanterne, og hæld dejen i formen. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-7 minutter.
Monter kagerne. Pisk fløden til skum, og tryk runde bunde ud på hhv. ca. 7 cm og 5 cm i diameter, 6 af hver. Fordel hindbærsyltetøj på de største bunde og vaniljecreme på de mindre. Læg de mindste bunde oven på de største med hindbærsyltetøj, og fordel et tykt lag flødeskum over hver kage.
Rul marcipanen ud på flormelis, så den ikke klistrer, og skær den ud i cirkler på 14 cm i diameter. Dæk kagerne med marcipanen, og form den omkring kagen. Dup lidt vand på den nederste del af marcipanen, og sæt to harefødder på.
Tryk forsigtigt toppen af kagen lidt ned, og dup lidt vand på. Klip et stykke af en stor marshmallow, eller brug små, og sæt det/den på som hale på toppen, der hvor du har duppet med vand. Server kagerne.
Tip. Bunden er glutenfri, men kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!