Nøddetærte med karamel

Nøddetærte med karamel, som er bagt på en klassisk mørdejsbund. I ved, sådan en kage, som tager det meste af opmærksomheden, og med helt rette grund.
- Opskrift Maria Vestergaard

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mørdejsbund

220 g hvedemel
150 g smør
70 g Dansukker økologisk flormelis
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand

Nødde/karamel masse
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
270 g Dansukker sukker
50 g smør
3 dl piskefløde
Dansukker økologisk flormelis

Instruktioner

Mørdejsbund
Smuldr smør i mel til det ligner groft rasp.

Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand og saml dejen godt sammen.

Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den i køleskabet i en times tid imens nødde-karamel-massen laves.

Nødde/karamel masse
Smelt sukker i en gryde til der ikke længere ses nogle sukkerkrystaller.

Skru ned på lav temperatur og tilsæt smør lidt ad gangen. Pisk til det hele er opløst.

Tilsæt fløde lidt ad gangen og pisk yderligere.

Lad karamellen koge op og hæld den derefter på en kande til afkøling. Opbevar den i køleskabet indtil den skal hældes over tærten.

Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min.
Pil skallen af hasselnødderne. Brug evt. et viskestykke.

Bag alle nødderne (inklusiv hasselnødderne) i ovnen i ca. 5 min ved 180 graders varme.

Rul mørdejen ud på køkkenbordet vha. en kagerulle til en stor cirkel, der kan dække hele tærteformen.

Smør tærteformen og placer derefter mørdejen i bunden af formen.

Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min.

Drys nødderne i den bagte tærtebund og hæld den afkølede karamel over nødderne.

Lad nøddetærten køle helt ned i køleskabet til karamellen er stivnet, inden den skæres ud og serveres.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.