Nøddetærte med karamel

Nøddetærte med karamel, som er bagt på en klassisk mørdejsbund. I ved, sådan en kage, som tager det meste af opmærksomheden, og med helt rette grund.
- Opskrift Maria Vestergaard

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Mørdejsbund

220 g hvedemel
150 g smør
70 g Dansukker økologisk flormelis
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand

Nødde/karamel masse
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
270 g Dansukker sukker
50 g smør
3 dl piskefløde
Dansukker økologisk flormelis

Instruktioner

Mørdejsbund
Smuldr smør i mel til det ligner groft rasp.

Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand og saml dejen godt sammen.

Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den i køleskabet i en times tid imens nødde-karamel-massen laves.

Nødde/karamel masse
Smelt sukker i en gryde til der ikke længere ses nogle sukkerkrystaller.

Skru ned på lav temperatur og tilsæt smør lidt ad gangen. Pisk til det hele er opløst.

Tilsæt fløde lidt ad gangen og pisk yderligere.

Lad karamellen koge op og hæld den derefter på en kande til afkøling. Opbevar den i køleskabet indtil den skal hældes over tærten.

Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min.
Pil skallen af hasselnødderne. Brug evt. et viskestykke.

Bag alle nødderne (inklusiv hasselnødderne) i ovnen i ca. 5 min ved 180 graders varme.

Rul mørdejen ud på køkkenbordet vha. en kagerulle til en stor cirkel, der kan dække hele tærteformen.

Smør tærteformen og placer derefter mørdejen i bunden af formen.

Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min.

Drys nødderne i den bagte tærtebund og hæld den afkølede karamel over nødderne.

Lad nøddetærten køle helt ned i køleskabet til karamellen er stivnet, inden den skæres ud og serveres.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.