Minibriocher med vaniljecreme og friske bær

Brioche med vaniljecreme og bær er den bedste kombination. En hjemmelavet vaniljecreme smager dejligt. Inviter dine venner på en skøn brioche.

ca. 30-35 stk.

1 time+

Vurdering (15 stk)

Ingredienser

Brioche
25 g gær
5 æg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
7-8 dl hvedemel
350 g blødt smør
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør

Pynt
Friske bær
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Vaniljecreme
Skrab vaniljestangen, og kog sammen med fløden.
Tag vaniljestangen op af fløden.
Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

Brioche
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt æggene. Rør med en dejkrog, til gæren er opløst.
Tilsæt sirup, salt og hvedemel, og ælt dejen, til den er blød og jævn. Kom lidt smør i lidt ad gangen. Ælt i yderligere ca. 10 minutter. Lad dejen stå overdækket i køleskab i mindst 5 timer.
Ælt derefter dejen på et meldrysset bagebord. Rul dejen tyndt ud, ca. 1 cm, og udstiksmå runde kager på ca. 10 cm i diameter. Lad kagerne hæve på en plade med bagepapir i 1 time.
Lav et hul i dejen i midten med to fingre, så der dannes en fordybning. Pensl med pisket æg, og sprøjt vaniljecremen ned i fordybningen. Bages ved 220 °C i ca. 5 minutter.
Lad briocherne køle af, og kom derefter friske bær på, og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.