Ingredienser
Brioche
25 g gær
5 æg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
7-8 dl hvedemel
350 g blødt smør
1 æg til pensling
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør
Pynt
Friske bær
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Vaniljecreme
Skrab vaniljestangen, og kog sammen med fløden.
Tag vaniljestangen op af fløden.
Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.
Brioche
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt æggene. Rør med en dejkrog, til gæren er opløst.
Tilsæt sirup, salt og hvedemel, og ælt dejen, til den er blød og jævn. Kom lidt smør i lidt ad gangen. Ælt i yderligere ca. 10 minutter. Lad dejen stå overdækket i køleskab i mindst 5 timer.
Ælt derefter dejen på et meldrysset bagebord. Rul dejen tyndt ud, ca. 1 cm, og udstiksmå runde kager på ca. 10 cm i diameter. Lad kagerne hæve på en plade med bagepapir i 1 time.
Lav et hul i dejen i midten med to fingre, så der dannes en fordybning. Pensl med pisket æg, og sprøjt vaniljecremen ned i fordybningen. Bages ved 220 °C i ca. 5 minutter.
Lad briocherne køle af, og kom derefter friske bær på, og drys med flormelis.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!