Juleboller med appelsin og chokolade

Bløde og luftige juleboller med appelsin, chokolade, kardemomme og kanel smager FANTASTISK, og er nemme at lave.
- Opskrift Grødgrisen

12 stk

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

DEJ
1,5 dl mælk
1 økologisk appelsin (1 dl appelsinsaft og skallen fra halvdelen)
1 tsk knuste kardemommefrø (eller 2 tsk stødt kardemomme)
1 tsk kanel (stødt)
25 g gær
1 æg
50 g Dansukker økologisk flormelis
500-550 g hvedemel (ca.)
1/2 tsk groft salt
100 g blødt smør
75 g mørk chokolade (gerne kold)
60 g hasselnødder (35 g til dejen og 25 g til toppen)

SUKKERVAND
25 g Dansukker økologisk sukker
25 g varmt vand

Instruktioner

DEJ
1.    Opvarm mælken i en lille gryde til den er lun. Den må IKKE være varm, da det ødelægger     gærets hæveevne.
2.    Hæld mælken i en dejskål sammen med friskpresset appelsinsaft, fint-revet appelsinskal,     kardemomme og kanel, og opløs gæren heri.
3.    Rør et æg i væsken, og tilsæt flormelis, hvedemel og til sidst salt lidt efter lidt under     omrøring.
4.    Skær det bløde smør i tern og stil til side.
5.    Ælt dejen i ca. 10-12 min ved middel-lav hastighed til dejen er blank, smidig og slipper     kanterne på skålen. Tilsæt smørret ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret     godt i dejen.
6.    Hak mørk chokolade og (35 g) hasselnødder groft, kom i dejen, og ælt kort dejen til det er     godt fordelt.
7.    Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal     hæve til ca. dobbelt størrelse.

BAGNING
1.    Kom dejen ud på et melet bord og del den i 12-13 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
2.    Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den     får en glat og fin overflade (dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en     dyb bradepande med samlingen nedad.
3.    Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på     200 grader varmluft.
4.    Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.

YDERLIGERE
1.    Hak de resterende hasselnødder (25g) groft.
2.    Bland sukker og varmt vand grundigt sammen, og pensl bollerne med sukkervandet.
3.    Drys hasselnødderne på og pynt evt. yderligere med lidt appelsinskal.
4.    Nyd bollerne nybagte og lune med et godt lag smør eller som de er!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.