Ingredienser
DEJ
1,5 dl mælk
1 økologisk appelsin (1 dl appelsinsaft og skallen fra halvdelen)
1 tsk knuste kardemommefrø (eller 2 tsk stødt kardemomme)
1 tsk kanel (stødt)
25 g gær
1 æg
50 g Dansukker økologisk flormelis
500-550 g hvedemel (ca.)
1/2 tsk groft salt
100 g blødt smør
75 g mørk chokolade (gerne kold)
60 g hasselnødder (35 g til dejen og 25 g til toppen)
SUKKERVAND
25 g Dansukker økologisk sukker
25 g varmt vand
Instruktioner
DEJ
1. Opvarm mælken i en lille gryde til den er lun. Den må IKKE være varm, da det ødelægger gærets hæveevne.
2. Hæld mælken i en dejskål sammen med friskpresset appelsinsaft, fint-revet appelsinskal, kardemomme og kanel, og opløs gæren heri.
3. Rør et æg i væsken, og tilsæt flormelis, hvedemel og til sidst salt lidt efter lidt under omrøring.
4. Skær det bløde smør i tern og stil til side.
5. Ælt dejen i ca. 10-12 min ved middel-lav hastighed til dejen er blank, smidig og slipper kanterne på skålen. Tilsæt smørret ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret godt i dejen.
6. Hak mørk chokolade og (35 g) hasselnødder groft, kom i dejen, og ælt kort dejen til det er godt fordelt.
7. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
BAGNING
1. Kom dejen ud på et melet bord og del den i 12-13 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
2. Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade (dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en dyb bradepande med samlingen nedad.
3. Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 200 grader varmluft.
4. Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.
YDERLIGERE
1. Hak de resterende hasselnødder (25g) groft.
2. Bland sukker og varmt vand grundigt sammen, og pensl bollerne med sukkervandet.
3. Drys hasselnødderne på og pynt evt. yderligere med lidt appelsinskal.
4. Nyd bollerne nybagte og lune med et godt lag smør eller som de er!
- Opskrift Grødgrisen - groedgrisen.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.