Jordbærtærte

ca. 10 portioner

Vurdering (277 stk)

Ingredienser

Dej
4 dl hvedemel
150 g blødt smør eller margarine
1 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. salt
1/2 dl malede mandler
100 g flødechokolade med nødder (f.eks. Marabou Schweizernød)

Fyld
3 dl cremefraiche 38 %
1/2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker

Pynt
4-500 g jordbær
1 1/2 dl vand
1 spsk. citronsaft

1 dl Dansukker sukker
2 blade husblas

Instruktioner

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg og fedtstof, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Tryk dejen ud i en smurt tærte- eller springform. Klip en cirkel ud i bagepapir i samme størrelse som bunden på formen, og læg den oven på dejen.

Fyld formen op med tørrede ærter eller bønner, så dejen holder formen under bagningen. Bag bunden ved 200 °C i ca. 12 minutter.

Hæld bønnerne/ærterne ud af formen, og fjern papiret. Bræk chokoladen i små stykker, og læg dem på den varme bund. Dæk hele bunden med smeltet chokolade ved hjælp af en bagepensel. Lad chokoladen køle af.

Bland ingredienserne til fyldet, og fordel det på bunden.

Skyl og nip jordbærrene, og fordel dem på bunden. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.

Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og bring det i kog. Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i den varme blanding. Lad blandingen køle lidt af, før den fordeles over jordbærrene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!