Ingredienser
Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker
Mørdej
150 g smør, stuetempereret
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æggeblomme
Mandelfyld
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
110 g smør, stuetempereret
3 æg
3-4 bitre mandler
Glasur
6 dl Dansukker Flormelis
ca. 2-3 spsk. vand
et par dråber saft fra hindbærsyltetøjet
Instruktioner
Begynd med hindbærsyltetøj. Rens og skyl hindbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.
Forbered mørdejen. Bland hurtigt alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller i hånden. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175 °C, og lav mandelfyldet. Bland mandelmel, sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør, til dejen er jævn. Riv de bitre mandler i.
Del mørdejen i 20 stykker på ca. 20 g. Tryk stykkerne ud i mazarinforme og dæk bunden med 1 tsk. syltetøj og 1 spsk. mandelfyld. Kom formene på en bageplade.
Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad dem køle af. Vend mazarinkagerne på hovedet på et stykke bagepapir, og læg pladen over dem. Så bliver mazarinerne glatte.
Lav glasuren. Rør flormelis, vand og lidt saft fra hindbærsyltetøjet sammen i en skål. Fordel glasuren på mazarinkagerne, når de er helt kolde.
Tip!
Lyst Muscovadorørsukker giver mazarinen en fyldigere smag med et strejf af karamel.
Tip!
Lav dit eget mandelmel. Skold og smut mandlerne. Blend dem fint, eller kværn dem i en nøddekværn.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!