Hindbærmazarinkage

En lidt mere sommerlig mazarin med hindbærsyltetøj i fyldet og toppet med lyserød glasur. Bag, og sig velbekomme!

ca. 20 stk.

2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Mørdej
150 g smør, stuetempereret 
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mandelfyld
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
110 g smør, stuetempereret 
3 æg
3-4 bitre mandler

Glasur
6 dl Dansukker Flormelis
ca. 2-3 spsk. vand
et par dråber saft fra hindbærsyltetøjet

Instruktioner

Begynd med hindbærsyltetøj. Rens og skyl hindbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Forbered mørdejen. Bland hurtigt alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller i hånden. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175 °C, og lav mandelfyldet. Bland mandelmel, sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør, til dejen er jævn. Riv de bitre mandler i.

Del mørdejen i 20 stykker på ca. 20 g. Tryk stykkerne ud i mazarinforme og dæk bunden med 1 tsk. syltetøj og 1 spsk. mandelfyld. Kom formene på en bageplade.

Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad dem køle af. Vend mazarinkagerne på hovedet på et stykke bagepapir, og læg pladen over dem. Så bliver mazarinerne glatte.

Lav glasuren. Rør flormelis, vand og lidt saft fra hindbærsyltetøjet sammen i en skål. Fordel glasuren på mazarinkagerne, når de er helt kolde.

Tip!
Lyst Muscovadorørsukker giver mazarinen en fyldigere smag med et strejf af karamel.

Tip!
Lav dit eget mandelmel. Skold og smut mandlerne. Blend dem fint, eller kværn dem i en nøddekværn.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.