Ingredienser
Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (ex. Maizena)
25 g smør stuetemperatur
Hindbærsyltetøj
500 g hindbær
500 g Dansukker Syltesukker
Pynt
3 dl flødeskum
200 g hvid overtræksmarcipan eller fondant
50 g sort overtræksmarcipan eller fondant
Dansukker Flormelis til rulning af marcipan
Instruktioner
Stil ovnen til 175 ° C. Smør en rund springform, ca. 22 cm i diameter.
Kagebunde
Pisk æg og sukker, indtil det er luftigt. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker. Vend æggemassen i. Hæld i formen.
Bag bundende t i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle af.
Hindbærsyltetøj
Skyl bærrene og rens dem grundigt. Kom dem i en gryde tilsæt syltesukker og kog under omrøring i 5 minutter. Fjern gryden fra varmen og skum forsigtigt. Hæld syltetøj i varme, rene glas sæt låg på og stil dem koldt.
Vaniljecremen
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og kog vanilje (og den tomme vaniljestang) sammen med fløden. Tag stangen op af cremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig masse. Hæld fløden i æggemassen under piskning. Hæld tilbage i gryden og kog, mens du konstant pisker. Tag cremen af varmen når den har den ønskede konsistens. Hæld vaniljecremen i en skål og tilsæt smørret lidt ad gangen, mens du pisker. Stil cremen koldt.
Saml kagen
Pisk fløden fast. Del kagebunden i tre dele. Læg en af bundene på et serveringsfad og fordel halvdelen af hindbærsyltetøj og halvdelen af vaniljecreme på den første bund. Placer den næste bund oven på og fordel resten af hindbærsyltetøj og vaniljecreme på den.
Placer den sidste bund på toppen af kagen og fordel flødeskum på så det har form som en halv fodbold. Rul den hvide marcipan ud, og læg marcipanlåget på kagen. Skær rundt om kanterne, så det er jævnt.
Rul den sorte marcipan ud og skær 6 femkantede stykker (5 cm pr. Side). Drys lidt vand på kagen, hvor de sorte marcipanstykker skal sidde, så der dannes et fodboldmønster.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.