Ingredienser
50 g ristede og hakkede hasselnødder
25 g gær
2 1/2 dl mælk
2 knsp. salt
1 dl Dansukker Sukker
1/2 æg (2 spsk.)
75 g smør med stuetemperatur
8 dl hvedemel (480 g)
Pensling
1 æg (pisket med lidt vand og en knsp. salt)
Fyld
Krumme fra bollerne
100 g marcipan
100 g ristede og malede hasselnødder
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 spsk. piskefløde
Pynt
Ca. 4 dl piskefløde
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Her har vi hasselnødder i både dejen og fyldet. Begynd med at riste nødderne i ovnen, så bliver smagen endnu mere lækker.
1. Begynd med nødderne. Stil ovnen på 200 grader. Hæld nødderne (til både dejen og fyldet) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem midt i ovnen i 8-10 minutter. Tag dem ud, og hæld dem på et viskestykke. Gnid dem, så skallen falder af. Hak halvdelen af nødderne meget fint. Resten males til fyldet.
2. Smuldr gæren i en dejskål, tilsæt mælken, og rør, indtil gæren er opløst.
3. Tilsæt salt, hakkede hasselnødder, sukker, æg, smør i klumper og mel. Ælt dejen godt i maskine, til den slipper skålen, ca. 10 minutter. Lad dejen hæve under plastik i ca. 30 minutter.
4. Hæld dejen ud på et melet bord. Form dejen til en stang, og del den i to. Del hver del i 10 stykker a 50 g. Form dem til runde, glatte boller. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve under et klæde i ca. 40 minutter. Stil ovnen på 225 grader.
5. Pisk ægget med salt og vand, og pensl bollerne. Pensl to gange, hvis du vil have en ekstra blank overflade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
6. Ved servering: Skær et låg af på hver bolle. Skrab lidt af krummen ud med en gaffel. Bland med revet marcipan, malede ristede hasselnødder, sirup og fløde. Fyld hullet i bollerne med blandingen.
7. Pisk piskefløden, og fordel eller sprøjt den på fyldet. Sæt låget på, og drys med sigtet flormelis.
Tip!
Køb færdigristede hasselnødder.
Opskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.