Brombærsnitter

Den brune farin tilfører brombærsyltetøjet ekstra kant, hvilket er et godt modspil til snitternes smørsprøde, søde mørdej og glasur.
- Opskrift Anne au Chocolat

6 stk.

Vurdering (26 stk)

Ingredienser

Brombærsyltetøj:
100 g økologiske brombær, friske eller frosne
50 g Økologisk brun farin fra Dansukker

Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme

Glasur og pynt:
150 g Økologisk flormelis fra Dansukker
10 g økologisk usaltede pistacier
Evt. lidt tørrede økologiske rosenblade

Instruktioner

Brombærsyltetøj:
Kom brombær og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i 10 minutter. Køl helt af.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Del dejen i to lige store stykker, og rul stykkerne ud hver især mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca.  9 cm x 27 cm. Kom det ene mørdejsstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel brombærsyltetøj på stykket og læg det andet mørdejsstykke ovenpå. Prik forsigtigt overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver ujævnt op i løbet af bagningen. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad den køle helt af.

Glasur:
Rør flormelis og lidt vand sammen til en fin glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med lidt tørrede rosenblade. Lad glasuren sætte sig lidt, og skær da kagen ud i 6 snitter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!