Anisbrød

Sukkerdyppet anisbrød er et must til jul, hvis man kommer fra Norrbotten i Nordsverige. Anisbrød minder om berlinere, men adskiller sig i smag og form.

ca. 45-50 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g gær
100 g smør
5 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 1/2-2 spsk. stødt anis
Ca. 15 dl hvedemel
750-1000 g kokosfedt (palmin)

Limesukker/kardemommesukker
2 dl Dansukker Sukker + skallen fra
1 usprøjtet lime/2 tsk kardemomme

Kanelsukker/kokossukker/vaniljesukker
2 dl Dansukker Sukker + 3 tsk. kanel/
2 dl kokos/1 tsk. vaniljesukker

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken og lad blandingen afkøle til 37°C.

Opløs gæren i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken sammen med sukker, salt og anis.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og arbejd det hele sammen til en smidig dej, det tager ca. 10 minutter.

Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 45 minutter.

Del dejen i to dele, som rulles ud til ca. 60x45 cm og en tykkelse på ca. 1/2 cm. Skær ud i 8 cm lange og 3 cm brede stykker. Skær to snit i stykkernes lange side. Eller skær ud i valgfrie faconer. Lad stykkerne efterhæve i ca. 20 minutter.

Rør den valgte sukkerblanding sammen i en skål, og stil den til side.

Opvarm kokosfedtet til ca. 180°C, mål temperaturen med et termometer, eller kontroller temperaturen ved at lægge en lille klat dej ned i kokosfedtet. Hvis dejen har fået en fin gyldenbrun farve efter ca. 1 minut, har fedtet den rette temperatur.

Steg et par anisbrød ad gangen i ca. 2-3 minutter, til de får en fin gyldenbrun farve. Dyp stykkerne i en valgfri sukkerblanding, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.