Ingredienser
25 g gær
2 dl koldt vand
1 tsk. salt
5 dl hvedemel
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl appelsinmarmelade
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. stødt anis
1 dl rapsolie
4 dl hvedemel
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt og de 5 dl hvedemel, og ælt det hele sammen til en dej. Lad dejen hæve under et klæde i 3 timer. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad dejen hæve under et klæde i yderligere 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i fire dele, og form hver del til et fladt, rundt brød. Pensles med vand. Lad brødene hæve i 30 minutter. Du kan lave mønstre i brødene, hvis du har lyst, med f.eks. en kageudstikker.
Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af på en rist. Spises lune med smør og ost.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.