Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Engang ansås rabarberne, som oprindeligt kommer fra Kina, for at have styrkende virkning. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder. Lad dig inspirere af vores opskrifter.

Kardemommesnurrer med rabarbersyltetøj

Rabarberbobler

Rabarberkompot med kanelis

Cheesecake med rabarber og jordbær

Rabarber Sour

Rabarberkager

Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarberlemonade

Drømmekage med rabarber

Mazarinkage i bradepande med hindbær- og rabarbersyltetøj

Mandelkage med rabarber

Rabarbertrifli

Rabarberkage med italiensk marengs

Rabarber- & mandelgalette

Rabarbertærte med smuldredej

Rabarbersyltetøj med hyld

Rabarbersaft

Rabarberkompot til is

Tip! Rul madpakken ind i et rabarberblad

Rul madpakken eller drikkevarerne ind i et rabarberblad. Rabarberbladet isolerer og holder madpakken eller drikkevarerne kølige. Desuden behøver man ikke at tage rabarberbladet med hjem, men kan lade det ligge i naturen, hvor det forsvinder af sig selv.

Rabarber- og jordbærsuppe

Små rabarbertærter med varmpisket marengs

Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Rabarber- og jordbærkompot

Limetærte med graham og rabarbertopping

Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje

Karlsbad-boller med rabarber

Rabarbermarmelade

Jordbær- og rabarbermuffins med smuldrelåg

Rabarber-margarita

Rabarbercurd

Rabarberchutney

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.