Valnøddebrød

2 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Om aftenen:
100 g rugmelssurdej
3 dl vand
3 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold

500 skrællet, revet æble
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

200 g knuste rugkerner
3 dl kogende vand

Om morgenen:
Surdej, æbleblanding og skoldning af rug
7 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
2 dl rugmel
2 dl boghvedeflager
2 dl solsikkekerner
200 g valnødder
1 dl hørfrø
1 spsk. fennikelfrø, anis eller kommen – kan udelades
3 tsk. salt

Opskrift på surdej finder du her

Instruktioner

Bland surdejen med vandet i en skål, og tilsæt derefter melet. Sæt låg på skålen, eller dæk den med plastfilm. Lad skålen stå varmt ved ca. 25°, f.eks. i den lukkede ovn, natten over. Bland de revne æbler og muscovadorørsukkeret sammen, og stil det i køleskab. Hæld den knuste rug op i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det stå. Om morgenen blandes surdejen med æbleblandingen og den knuste rug i en stor skål. De øvrige ingredienser tilsættes og blandes godt. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 2-3 timer. Læg dejen over i to smurte, aflange forme á 2 liter. Drys brødene med lidt rugmel. Lad dem stå 1 time. Sæt brødene ind i den 250º varme ovn. Sænk temperaturen til 200°, og bag brødene, til de har en kernetemperatur på 98°. Bagetiden er på ca. 1 time. En lavere kernetemperatur giver klæge brød. Vend brødene ud af formene, og lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.