Ingredienser
7 1/2 dl vand
1/4 dl olie
50 g gær
2 spsk Dansukker Lys Sirup
1/2 spsk groft salt
100 g valnøddekerner
2 dl (110 g) rugmel
14 dl (815 g) hvedemel
Instruktioner
Varm vandet og olien, til det er fingervarmt. Opløs gæren i vandet.
Bland sirup, salt og grovhakkede valnøddekerner i.
Rør melet i dejen, til den slipper skålen.
Lad dejen hæve i 40 min.
Ælt dejen, del den i 3 dele og form dem til runde brød.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Snit dem i toppen. Lad dem hæve yderligere 30 min. Stil ovnen på 200°.
Bag brødene på nederste rille i ovnen 30-40 min. til de er gyldenbrune.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Juledesserter
Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.