Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

Tarteletter med vaniljecreme og bær passer perfekt som dessert på en sommeraften. Bag tærtedejen i små forme, lav din egen vaniljecreme og pynt med friske bær.

12 stk.

2 timer

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Tærtebund
300 g hvedemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Flormelis
125 g smør i mindre stykker
Skal af 1 usprøjtet citron
1 æggeblomme
4-6 spsk. iskoldt vand

Vaniljecreme
5 dl mælk
3 spsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 æggeblommer
3 spsk. majsstivelse
50 g blødt smør

Friske bær og Dansukker Flormelis til pynt

Instruktioner

Tærtebund
Saml mel, sukker og smør til en smuldret dej. Tilsæt citronskallen.
Rør æggeblommen i.
Tilsæt vandet med en spiseskefuld ad gangen, og rør det sammen til en smidig dej.
Rul den sammen, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul eller tryk tærtedejen ud i springforme eller mandelforme.
Bages i ovnen i 10-12 minutter.
Lad den køle af, og frigør forsigtigt tærten fra formen. Obs! Tærtebunden bliver mere porøs, hvis der anvendes mandelmel.
Fyld tærtebunden med vaniljecreme og pynt gerne med bær efter eget valg og flormelis.

Vaniljecreme
Giv mælken et opkog, og tilsæt vaniljesukker og vaniljepulver.
Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse let og luftigt. Tilsæt den varme mælk under piskning.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op, mens der piskes, til den tykner. Tag kasserollen af, og hæld vaniljecremen i en skål. Tilsæt smørret, og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
Stil den overdækket i køleskabet, og lad den køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!