Tærte med jordbærmousse

Skab en uimodståelig dessert med en rig browniebund og frisk jordbærmousse, toppet med jordbær og mynteblade. En sand fryd for både øjne og smagsløg!

10 portioner, 1 springform (24 cm i diameter)

Vurdering (168 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Browniebund
100 g smeltet smør
100 g hakket mørk chokolade
2 æg
1 dl hvedemel
3 dl Dansukker Sukker
3 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. salt

Mousse
500 g friske jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. vaniljesukker
6 dl piskefløde

Dekoration
Chokoladefigurer
Jordbær
Fløde
Mynteblade

Instruktioner

Bund
Sæt ovnen på 175 grader. Smelt smørret, tilsæt den hakkede chokolade, og lad det smelte sammen.
Rør æg og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser og chokoladen. Bages i en smurt ildfast form med aftagelig bund (24 cm i diameter) i 15-20 minutter. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 1 time.

Mousse
Blend jordbærrene, og kog puréen op med syltesukkeret. Tag af varmen, og rør vaniljesukkeret i. Pisk fløden til et luftigt skum. Vend jordbærgeléen i, når den er begyndt at stivne noget.
Fordel moussen over browniebunden, og frys i mindst fire timer. Løsn formen, læg på et fad.
Pynt med jordbær og mynte.

Opskrift Patrik Lundkvist, Ljungby, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lagkage af pandekager

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!