Ingredienser
Citronbiscuitter
100 g marcipan
50 g æggehvide
Revet skal af en halv usprøjtet citron
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
Fremgangsmåde
Rør marcipan, sukker og citron til en jævn masse, tilsæt æggehvide, og rør til en homogen masse. Sprøjt ringe i samme størrelse som bundene, ca. 5 mm tykke. Bages ved 160 grader, til de bliver gyldenbrune.
Instruktioner
Jordbærmousse
1/2 dl mælk
1 dl fløde
1 dl jordbærpuré
Lad det koge op
160 g æggeblomme (ca. 8 æggeblommer)
1,1 dl Dansukker Sukker
3 1/2 stykker opblødt husblas
2 1/4 dl letpisket fløde
Pisk æggeblommer og sukker let, kom den varme masse i, og bland. Hæld derefter blandingen tilbage i kasserollen, og lad den simre til 82 grader. Tilsæt derefter den opblødte husblas, og lad den smelte. Lad blandingen køle af til 20 grader, og vend den i den letpiskede fløde.
Jordbærkompot
2 husblas
125 g fint skårne jordbær
1/2 dl Dansukker Sukker
Kom husblassen i vand i ca. 5 minutter. Varm jordbær og sukker i en kasserolle nogle minutter. Vrid husblassen og bland den i kompotten, rør til husblassen er smeltet og kompotten er jævn.
Jordbærmarengs
100 g æggehvide
1 tsk. citronsaft
150 g Dansukker sukker
2 spsk. reduceret jordbærpuré
Pisk det hele sammen, sæt i vandbad under stadig "omrøring" til 65 grader. Pisk herefter marengsen til stuetemperatur. Kan opbevares i fryseren.
Samling
Anvend en cylinder, der har samme størrelse som bundene, og læg en citronbiscuitbund i hver cylinder, beklæd med et stykke overheadplastik i hver ring, kog jordbærkompotten sammen, og kom ca. 1 cm ovenpå. Sæt herefter i fryseren, så det stivner.
Fyld op med jordbærmousse oven på kompotten hele vejen op. Lad det fryse. Når moussen er frossen, tages den ud, og plastikken fjernes, hvorefter der toppes med marengs. Hvis du vil gøre nogle af forberedelserne inden, kan du sprøjte marengsen på den frosne mousse og derefter opbevare den i fryseren til et par timer inden servering. Brænd marengsen lige inden.
Opskrift Marie Skogström
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.