Ingredienser
1 kg rødfisk, hel fisk – hvilling, kuller eller torsk kan også bruges
1 tsk. salt
1-2 l vegetabilsk olie
1 portion sød fiskesauce (opskrift længere nede)
5-10 kaffir-limeblade, optøet fra frost, fintsnittet
1 stor rød chili, uden kerner, fintsnittet
Tilbehør
1/2 bundt koriander, plukket
1 agurk skåret i mundrette stykker
4 dl jasminris, kogte
Sød fiskesauce
750 g Dansukker lys Rørsukker
4 stængler citrongræs, knuste og skåret i stykker af ca. 5 cm
2 rødløg, fintsnittet
20 kaffir-limeblade
4 store røde tørrede chilier uden kerner, fintsnittet
1/2 ananas (ca. 400-500 g), skåret i 3x3 cm stykker
200 ml tamarind sauce
200 ml fiskesauce
Instruktioner
Rens fisken for indvolde og gæller. Lav nogle dybe ridser på tværs rundt i fiskens kød og drys med salt. Lad den trække i 30 minutter. Man kan også bede sin fiskemand gøre jobbet.
Stik to pinde i fisken fra hale til hoved, så den danner en bue.
Varm olien op i en stor gryde, dybsteg fisken deri indtil den er sprød, gylden og færdigstegt. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Fisken kan også steges hel i ovnen eller som portionsstykker på panden (spørg fiskehandleren om tilberedelsestid).
Anret fisken på et fad overhældt med sød fiskesauce og drys med limeblade og chili.
Fisken serveres med koriander, agurk og jasminris (skyllet og kogt efter pakkens anvisning).
Sød fiskesauce
Smelt sukker med lidt vand i en gryde.
Når sukkeret er smeltet tilsættes limeblade, ananas, rødløg, citrongræs, og chili. Lad saucen koge op og lad den karamellisere lidt.
Smag derefter til med tamarind og fiskesauce.
Konsistensen skal være sirupsagtig og smage sød og salt.
Sød fiskesauce kan også bruges til at hælde over f.eks. dybstegt tigerrejer, gris i tempura eller andre emner, som er blevet dybstegt i panko.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!