Ingredienser
300 g smør eller margarine
4 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl vand
1 spsk. stødt ingefær
1 1/2 spsk. stødt kanel
1/2 spsk. stødt nellike
1 spsk. natron
Ca. 13 dl hvedemel
Instruktioner
Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle på komfuret. Tilsæt vand, krydderier og mel iblandet natron. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Lad dejen hvile i en plasticskål eller godt indpakket i folie natten over i køleskabet. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk små kager ud med en form. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.
Hvis du i stedet for at smelte smørret og siruppen rører det luftigt, bliver kagerne bløde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.