Sommerroulade med jordbær og fløde

8 personer

Vurdering (27 stk)

Ingredienser

Jordbærsyltetøj
400 g jordbær (frosne eller friske)
50 g vand (½ dl)
1 spsk citronsaft
150 g Dansukker Syltesukker

Flødecreme
100 g mascarpone
200 g piskefløde
1 spsk Dansukker Sukker
1 tsk vaniljesukker
¼ økologisk citron, fintrevet skal heraf

Rouladebund
50 g smør
3 æg (150 g)
115 g Dansukker Bagesukker
1 tsk vaniljesukker
80 g hvedemel
20 g maizena
1 tsk bagepulver

Pynt
50 g Dansukker Bagesukker
8-10 friske jordbær
spiselige blomster (hjulkrone)

Instruktioner

Jordbærsyltetøj
Bring jordbær, vand og citronsaft langsomt til kogepunktet under låg. Skru ned for varmen, skum overfladen og mos bærene let med en gaffel.

Skru op for varmen igen og drys syltesukker i gryden, bring det hele i kog igen, lad det simre i 4-5 minutter og tag gryden af varmen.

Hæld syltetøjet i et skoldet glas og sæt låg på.

Flødecreme
Pisk mascarpone klumpefrit sammen med et par skefulde af fløden. Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronskal og tilsæt resten af fløden gradvist mens der piskes. Pisk cremen til blødt skum. Opbevar evt. på køl indtil brug.

Rouladebund
Smelt smørret og sæt det til side.

Pisk æg, bagesukker og vaniljesukker helt lyst og luftigt.

Sigt mel, maizena og bagepulver sammen.

Vend skiftevis melblanding og smeltet smør i æggene, og vend det forsigtigt sammen.

Smør dejen nænsomt ud på en bageplade (30x35 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ved 220° i ca. 7 minutter, til den er let gylden og gennembagt.

Drys bagesukker i et jævnt lag på et stykke bagepapir. Læg den friskbagte rouladebund på sukkeret med toppen nedad. Træk det oprindelige bagepapir af bunden. Rul rouladebunden om sig selv sammen med bagepapiret, og lad den stå og køle.

Rul den afkølede rouladebund ud igen og fordel ⅔ af flødecremen i et tyndt lag på bunden. Fordel derefter ca. 100 g jordbærsyltetøj i et tyndt lag.

Rul rouladebunden med fyld sammen igen, uden bagepapir, og pynt den med dutter af flødecreme, friske jordbær og spiselige blomster.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.