Ingredienser
Jordbærsyltetøj
400 g jordbær (frosne eller friske)
50 g vand (½ dl)
1 spsk citronsaft
150 g Dansukker Syltesukker
Flødecreme
100 g mascarpone
200 g piskefløde
1 spsk Dansukker Sukker
1 tsk vaniljesukker
¼ økologisk citron, fintrevet skal heraf
Rouladebund
50 g smør
3 æg (150 g)
115 g Dansukker Bagesukker
1 tsk vaniljesukker
80 g hvedemel
20 g maizena
1 tsk bagepulver
Pynt
50 g Dansukker Bagesukker
8-10 friske jordbær
spiselige blomster (hjulkrone)
Instruktioner
Jordbærsyltetøj
Bring jordbær, vand og citronsaft langsomt til kogepunktet under låg. Skru ned for varmen, skum overfladen og mos bærene let med en gaffel.
Skru op for varmen igen og drys syltesukker i gryden, bring det hele i kog igen, lad det simre i 4-5 minutter og tag gryden af varmen.
Hæld syltetøjet i et skoldet glas og sæt låg på.
Flødecreme
Pisk mascarpone klumpefrit sammen med et par skefulde af fløden. Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronskal og tilsæt resten af fløden gradvist mens der piskes. Pisk cremen til blødt skum. Opbevar evt. på køl indtil brug.
Rouladebund
Smelt smørret og sæt det til side.
Pisk æg, bagesukker og vaniljesukker helt lyst og luftigt.
Sigt mel, maizena og bagepulver sammen.
Vend skiftevis melblanding og smeltet smør i æggene, og vend det forsigtigt sammen.
Smør dejen nænsomt ud på en bageplade (30x35 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ved 220° i ca. 7 minutter, til den er let gylden og gennembagt.
Drys bagesukker i et jævnt lag på et stykke bagepapir. Læg den friskbagte rouladebund på sukkeret med toppen nedad. Træk det oprindelige bagepapir af bunden. Rul rouladebunden om sig selv sammen med bagepapiret, og lad den stå og køle.
Rul den afkølede rouladebund ud igen og fordel ⅔ af flødecremen i et tyndt lag på bunden. Fordel derefter ca. 100 g jordbærsyltetøj i et tyndt lag.
Rul rouladebunden med fyld sammen igen, uden bagepapir, og pynt den med dutter af flødecreme, friske jordbær og spiselige blomster.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!