Sommerkage med brombærcreme og chokolade

Vores sommerkage med brombærcreme og chokolade i bradepande er en klassiker i en ny sommerudgave, der passer perfekt til både eftermiddagskaffen og som dessert. Glem ikke at skære sommerkagen i mindre stykker inden servering.

Ca. 30 stk.

PT55M

1 time

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g marcipan
2 æggehvider
1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin

Smørcreme
5-6 spsk. brombærpuré (ca. 200 g brombær)
1 æggeblomme
3 dl Dansukker Flormelis
200 g blødt smør

Topping
200 g hvid eller mørk chokolade

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med æggehvider og brun farin i en skål.

Fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm.

Bag i den nederste del af ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af hvor sej bunden skal være. Kortere tid giver sejere bund. Køl af.

Lav smørcremen. Varm brombærrene op i en gryde under omrøring, og sigt derefter kernerne fra, så der kun er brombærpuré tilbage i en skål. Køl puréen af.

Pisk æggeblomme og flormelis sammen i en skål. Kom det bløde smør i lidt ad gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsæt brombærpuréen og pisk, til blandingen er jævn og luftig. Lad blandingen stå i køleskab i 20 minutter.

Fordel smørcremen jævnt ud på bunden. Stil i fryseren, og smelt chokoladen over vandbad.

Fordel chokoladen over smørcremen, og stil det i køleskabet. Skær kagen i mindre stykker inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!