Ingredienser
Gelato
2 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 dl piskefløde
250 g jordbær
1 tsk. Dansukker Sukker
Hindbærmarengs
75 g hindbærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Flormelis
Hindbærkaramelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl piskefløde
75 g hindbær
Tilbehør
Piskefløde
Friske bær
Instruktioner
Begynd med gelatoen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål.
Bring mælk og glukosesirup i kog i en tykbundet gryde. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt resten af blandingen, og rør det hele hurtigt sammen.
Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, indtil ismassen når 85 °C.
Fyld køkkenvasken med isvand. Sigt iscremen over i en ren skål, og stil skålen ned i isvandet for at køle den hurtigt ned. Stil derefter skålen i køleskabet i 1 time for at køle iscremen helt af.
Pisk fløden i en skål, til den har spidse toppe, og vend den i iscremen. Blend jordbær og sukker til en puré, og vend den i.
Kør iscremen i ismaskinen, indtil den er tyktflydende og cremet. Stil den i fryseren.
Uden ismaskine: Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Tag gelatoen ud efter 40 minutter, og pisk den med en elpisker. Gentages 2-3 gange. Lad den stå i fryseren i 4-5 timer.
Lav marengsene. Forvarm ovnen til 100 °C, over- og undervarme.
Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Mål 75 g hindbærsaft af, og giv den et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Stil hindbærpuréen i køleskabet, så den kan køle af.
Pisk æggehviderne til skum i en skål, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk til en fast marengsmasse. Vend flormelis i. Dryp hindbærpuréen i, og rør let med en dejskraber for at skabe en marmoreret effekt.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 minutter. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående, så de kan tørre.
Lav hindbærkaramelsaucen imens. Bland muscovadorørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.
Tilsæt fløden lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt hindbærrene, og blend saucen. Hæld karamelsaucen i et varmt, rengjort glas, og stil den i køleskabet.
Saml marengsdesserten. Pisk fløden i en skål, og find et stort, dybt fad frem. Læg kugler af gelato i fadet, og fordel flødeskum, karamelsauce, bær og marengs ud over isen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Spred kærlighed på Valentinsdag
Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!