Ingredienser
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret
Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. kardemomme, stødt
200 g smør, stuetempereret
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
Pensling
pisket æg + lidt vand + lidt salt
Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker eller
sukker med smag
Instruktioner
Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.
Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i stykker à ca. 40 gram. Der bliver omkring 40 stk. Rul dejen til kugler, og læg dem på bageplader med bagepapir.
Tryk en meldrysset finger ned i midten af hver bolle, og tryk let på bollen, så den bliver lidt fladere. Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer.
Forvarm ovnen til 225 °C. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og fyld en sprøjtepose med vaniljecreme. Sprøjt vaniljecreme i midten af hver bolle, og bag midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Smelt smørret, og pensl bollerne, dyp derefter kanterne i sukker.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!