Solbær pannacotta

Forkæl dine smagsløg med denne elegante pannacotta med solbær, toppet med marengs og crumble. En raffineret dessert, der vil imponere dine gæster med sin smag og præsentation!

4 glas

1,5 time + ca. 3 timer i køleskab

Vurdering (48 stk)

Ingredienser

Pannacotta
2 1/2 dl piskefløde
400 g frosne solbær
2/3 dl Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
1 1/2 spsk. citronsaft
1 bl. husblas

Marengs toppe
1 æggehvide
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. frysetørret solbærpulver

Crumble
50 g koldt smør
1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
1 1/2 dl mel
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1 lille nip fint salt
1 tsk. bagepulver

Solbærgele til toppen
80 g solbærsaft
1/2 dl vand
2 bl. husblas

Pynt
Marengs
Crumble
Rød skovsyre

Instruktioner

Start med at lægge husblassen i koldt vand. Kog solbærrene op i en gryde. Blend bærrene og pres dem igennem en sigte, så saften løber fra. Hæld 50 g af solbærsaften i en gryde og stil resten til side til geleen.

Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, med en kniv. Hæld vaniljesukkeret i gryden med solbærsaft, tilsæt fløde og citronsaft. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme solbærfløde.

Fordel den varme solbærfløde i 4 glas og sæt på køl i 2 timers tid, til den har sat sig.

Sæt ovnen på 80°C med varmluft. Pisk æggehvider sammen med sukker til en sej og luftig masse. Sprøjt små toppe med en sprøjtepose og drys med frysetørret solbærpulver. Bages i ovnen i 2 timer og 30 min. De skal være helt tørre.

Sæt ovnen på 170°C. Hæld alle ingredienserne til crumbles i en blender, og blend det til at det begynder at samle sig let. Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen i ovnen 10-12 minutter til den er let gyldent. Rør let i crumblen undervejs. Lad crumblen køle af.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm solbærsaften med vandet i en mikrobølgeovn. Smelt husblassen i den varme saft og fordel gelen på toppen af de kolde pannacottaer. Sæt glassene på køl igen, til geleen har sat sig.

Pynt pannacottaerne, lige inde servering, med en skefuld crumble, et par marengs og friske røde skovsyre.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!