Ingredienser
4 1/2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Bagesukker eller 1 dl Dansukker Flormelis
200 g smør
Instruktioner
Ælt ingredienserne sammen til dejen. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 °C. Lad kagerne køle af på en bagerist efter bagning og opbevar dem tørt.
Variationer
Finsk brød
Tril dejen i fingertykke pølser, som skæres i 4-5 cm lange stykker. Pensl stykkerne med æggehvide og dyp dem i perlesukker og hakkede mandler. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Skaktern
Del dejen i to portioner. Bland den ene portion med 2 spsk. kakao og den anden med 2 tsk. vaniljesukker. Del dejen i mindre portioner, der rulles til pølser. Læg først en lys og mørk pølse ved siden af hinanden og dernæst en lys oven på den mørke og en mørk oven på den lyse. Pres dem lidt sammen og læg dem i køleskab en times tid, så er de nemmere at skære. Skær kagerne i 3-4 mm tykke skiver, som lægges på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 8 minutter.
Snegle
Som ovenfor, den lyse og mørke dej rulles ud, lægges oven på hinanden og rulles sammen som roulade. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Syltetøjskager
Rul små boller af dejen og læg dem i små papirsforme. Lav en lille fordybning i hver bolle og læg lidt syltetøj i hvert hul. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Nødderuller
Rul dejen i pølser ca. 1 cm tykke. Skær dem i passende lange stykker, der formes til kranse. Pensl kransene med æggehvide og dyp dem i hakkede mandler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Gaffelkager
Bland vaniljesukker, kanel eller kakao i dejen. Form dejen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skær rullen i 1/2 cm tykke skiver. Tryk hver kage med en gaffel.
Kanelkager
Laves som ovenfor uden gaffel. Dyp kagerne i en blandning af 2 spsk. Dansukker Sukker og 1 spsk. kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Chokolade eller Rosinkager
Bland 100 g rosiner eller hakket chokolade i dejen. Form dem til små kugler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fuglereder
Læg en klat dej i en godt rengjort hvidløgspresser. Pres dejen igennem. Dejen kan tilsættes kakao, ingefær, vanilje eller kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 7 minutter.
Tip
Dejen kan formes til pølser, som skæres i mindre stykker efter bagning. Inden bagningen kan stykkerne pensles med æggehvide og strøes med hakkede mandler og perlesukker eller med kanel. Dejen kan også formes til runde bunde, som lægges sammen med et lag syltetøj eller vaniljecreme. Pynt kagen med flødeskum samt frugt eller bær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.