Ingredienser
4 1/2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Bagesukker eller 1 dl Dansukker Flormelis
200 g smør
Instruktioner
Ælt ingredienserne sammen til dejen. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 °C. Lad kagerne køle af på en bagerist efter bagning og opbevar dem tørt.
Variationer
Finsk brød
Tril dejen i fingertykke pølser, som skæres i 4-5 cm lange stykker. Pensl stykkerne med æggehvide og dyp dem i perlesukker og hakkede mandler. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Skaktern
Del dejen i to portioner. Bland den ene portion med 2 spsk. kakao og den anden med 2 tsk. vaniljesukker. Del dejen i mindre portioner, der rulles til pølser. Læg først en lys og mørk pølse ved siden af hinanden og dernæst en lys oven på den mørke og en mørk oven på den lyse. Pres dem lidt sammen og læg dem i køleskab en times tid, så er de nemmere at skære. Skær kagerne i 3-4 mm tykke skiver, som lægges på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 8 minutter.
Snegle
Som ovenfor, den lyse og mørke dej rulles ud, lægges oven på hinanden og rulles sammen som roulade. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Syltetøjskager
Rul små boller af dejen og læg dem i små papirsforme. Lav en lille fordybning i hver bolle og læg lidt syltetøj i hvert hul. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Nødderuller
Rul dejen i pølser ca. 1 cm tykke. Skær dem i passende lange stykker, der formes til kranse. Pensl kransene med æggehvide og dyp dem i hakkede mandler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Gaffelkager
Bland vaniljesukker, kanel eller kakao i dejen. Form dejen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skær rullen i 1/2 cm tykke skiver. Tryk hver kage med en gaffel.
Kanelkager
Laves som ovenfor uden gaffel. Dyp kagerne i en blandning af 2 spsk. Dansukker Sukker og 1 spsk. kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Chokolade eller Rosinkager
Bland 100 g rosiner eller hakket chokolade i dejen. Form dem til små kugler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fuglereder
Læg en klat dej i en godt rengjort hvidløgspresser. Pres dejen igennem. Dejen kan tilsættes kakao, ingefær, vanilje eller kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 7 minutter.
Tip
Dejen kan formes til pølser, som skæres i mindre stykker efter bagning. Inden bagningen kan stykkerne pensles med æggehvide og strøes med hakkede mandler og perlesukker eller med kanel. Dejen kan også formes til runde bunde, som lægges sammen med et lag syltetøj eller vaniljecreme. Pynt kagen med flødeskum samt frugt eller bær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Juledesserter
Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.