Små fastelavnsboller

Gør en mørk dag til en lys dag med 16 farverige fastelavnsboller.

Cirka 16 stk.

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Dej
200 g smør
1,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. Dansukker Sukker
1 knivspids salt
2 æg (det ene til dejen)
Ca. 350 g mel

Vaniljecreme
¼ l fløde 13 %
2 spsk. Dansukker Sukker
½ vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk. Maizenamel

Glasur
100 g Dansukker Flormelis 
Lidt kogende vand

Instruktioner

Dej
Smelt smørret og tilsæt mælken. Tag gryden af blusset, smuldr gæren i den lune mælk og rør til den er opløst. Bland sukker, salt og ét æg med ¾ del af melet i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Dejen skal ikke klistre, så tilsæt mere mel, indtil du kan forme dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. en time. 

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og put dem i en gryde sammen med fløde, sukker og vaniljestangen – varm det forsigtigt op til kogepunktet. I en skål røres æggeblommer sammen med Maizenamel. Pisk den varme fløde i lidt ad gangen. Hæld det tilbage i gryden og varm det op under omrøring og ved svag varme i et par minutter – det må ikke koge op. Derefter skal det sigtes i en skål og køle af – rør i det nu og da, så der ikke dannes en hinde.

Glasur
Flormelis tilsættes kogende vand lidt ad gangen til glasuren er glat og kan blandes med fx kakao eller frugtfarve.

Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og del den op i 16 firkanter. Læg en skefuld creme på hver og fold spidserne godt mod hinanden, så cremen er lukket inde. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Dæk dem til med et viskestykke og lad hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 25 min. Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pisk et æg sammen med lidt vand, pensl fastelavnsbollerne og bag i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur og drys.

Prøv dig frem med glasur i forskellige farver (fx hvid, kakao eller gul) og med forskellige typer drys (fx pistacie/frysetørret hindbær, kokosflager eller hakkede nødder/tørret appelsin).

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.