Ingredienser
Karamelsauce
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 tsk. flagesalt
Skumfiduser
4 spsk. majsstivelse
4 spsk. Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk gelatinepulver
3 dl vand
5 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider
Til formen
madolie
Instruktioner
Begynd med karamelsaucen. Bland sukker, fløde, sirup, smør og salt i en gryde. Bring i kog under omrøring, indtil saucen tykner lidt.
Bland majsstivelse og flormelis i en skål. Smør en form ca. 20x30 cm med lidt madolie. Drys lidt af flormelisblandingen over, og ryst det overskydende sukker af.
Gelatineblanding: Bland 1 dl vand med gelatinepulver i en skål og smelt over vandbad. Sluk for komfuret, når gelatinen er smeltet, og lad skålen stå i det varme vand.
Sukkerlag: Bland sukker, glukosesirup og 2 dl af vandet i en stor gryde. Kog sukkerlagen op til 127 °C.
Æggehvider: Pisk æggehviderne, når siruppen når 115 °C. Brug gerne en røremaskine.
Tag gryden af varmen, når siruppen når 127 °C. Pisk gelatineblandingen hurtigt i.
Hæld sukker- og gelatineblandingen i en tynd stråle over de piskede æggehvider, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske i ca. 7-10 minutter til en blank og luftig masse.
Hæld 2/3 af karamelsaucen i dejen (hvis saucen er størknet, skal du varme den op igen), og pisk det sammen. Vend blandingen i formen. Tag lidt olie på fingrene og fordel blandingen i et jævnt lag. Dryp
resterende karamelsauce, og lav et hvirvelmønster ved hjælp af en kniv eller pind.
Lad skumfiduserne stå ved stuetemperatur i cirka 1-2 timer. Skær i ønsket form med en olieret kniv. Vend stykkerne i flormelisblandingen (fra punkt 1). Ryst overskydende sukker af.
Opbevares i en lukket plastikpose i køleskabet.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!