Skumfiduser med saltkaramel

Julens blødeste og lækreste slik til alle, der elsker saltkaramel! En dejlig opskrift, der kræver lidt tålmodighed.

30 stk

1 time + 2 timer til at hærde

Vurdering (165 stk)

Ingredienser

Karamelsauce
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 tsk. flagesalt

Skumfiduser
4 spsk. majsstivelse
4 spsk. Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk gelatinepulver
3 dl vand
5 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Til formen
madolie

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland sukker, fløde, sirup, smør og salt i en gryde. Bring i kog under omrøring, indtil saucen tykner lidt.

Bland majsstivelse og flormelis i en skål. Smør en form ca. 20x30 cm med lidt madolie. Drys lidt af flormelisblandingen over, og ryst det overskydende sukker af.

Gelatineblanding: Bland 1 dl vand med gelatinepulver i en skål og smelt over vandbad. Sluk for komfuret, når gelatinen er smeltet, og lad skålen stå i det varme vand.

Sukkerlag: Bland sukker, glukosesirup og 2 dl af vandet i en stor gryde. Kog sukkerlagen op til 127 °C.

Æggehvider: Pisk æggehviderne, når siruppen når 115 °C. Brug gerne en røremaskine.

Tag gryden af varmen, når siruppen når 127 °C. Pisk gelatineblandingen hurtigt i.
Hæld sukker- og gelatineblandingen i en tynd stråle over de piskede æggehvider, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske i ca. 7-10 minutter til en blank og luftig masse.

Hæld 2/3 af karamelsaucen i dejen (hvis saucen er størknet, skal du varme den op igen), og pisk det sammen. Vend blandingen i formen. Tag lidt olie på fingrene og fordel blandingen i et jævnt lag. Dryp
resterende karamelsauce, og lav et hvirvelmønster ved hjælp af en kniv eller pind.

Lad skumfiduserne stå ved stuetemperatur i cirka 1-2 timer. Skær i ønsket form med en olieret kniv. Vend stykkerne i flormelisblandingen (fra punkt 1). Ryst overskydende sukker af. 

Opbevares i en lukket plastikpose i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!