Skumfiduser med karamel og mørk chokolade
Hjemmelavede skumfiduser er også et skønt julehyggeprojekt for familien. Jeg elsker selv at lave julegodter med min familie for det bringer os alle i julestemning. Jeg lover dig, at disse skumfiduser med karamel og mørk chokolade nok skal bringe julehumøret frem hos dig og hos din familie.
- Opskrift Frederikke Wærens
Ingredienser
Skumfiduser
8 blade husblas
1 dl vand
200 g Dansukker økologisk sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
Ca. 100 g Dansukker økologisk flormelis
Karamel
1,5 dl piskefløde
1,5 dl Dansukker økologisk sukker
0,5 dl Dansukker lys sirup
25 g smør
Havsalt
Derudover
400 g mørk chokolade
Instruktioner
Skumfiduser
Udblød husblassen i koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 20 minutter. Sukkeret skal være helt opløst og det skal boble. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen, så der ikke hænger mere vand ved og kom det i gryden og rør rundt til husblassen er smeltet. Lad sukkermassen køle af i ca. 10 minutter. Hæld sukkermassen i en røremaskine og pisk i 15 minutter til massen er hvid og sej. Beklæd en firkantet form med bagepapir og drys flormelis ud på bagepapiret. Fordel skumfidusmassen ud i formen med en dejskraber. Det kan godt være lidt svært at fordele, da det er meget klistret, men prøv at komme lidt vand på dejskraberen, så er det lidt nemmere at arbejde med. Stil skumfidusmassen på køl i 2 timer eller til det er kølet helt af.
Karamel
Kog fløde, sukker, lys sirup og smør op i en tykbundet gryde til det når 90 C. Skru ned på middelvarme og lad karamellen stå at koge videre. Det skal boble, men rør ikke for meget i karamellen, kun lige en gang imellem, for at undgå at massen brænder på. Karamellen skal op på 120 C. Det tager ca. 10-15 minutter, før væsken er fordampet og massen er kogt ind til en tyk karamel. Når karamellen er 120 C, tages den af varmen. Når karamellen er kølet lidt ned, hældes den forsigtigt over skumfidusmassen. Drys med havsalt og stil formen på køl igen med det samme indtil karamellen har sat sig.
Smelt chokoladen over vandbad. Skær skumfidusmassen med karamel ud i små kvadratiske stykker. Dyp hvert stykke i chokoladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Drys evt. med guld eller sølvstøv og opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!
- Opskrift Frederikke Wærens - frederikkewaerens.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.