Sirupskage med kirsebærcreme

En sirupskage er en klassisk jule/efterårs/vinter kage. Vi har prøvet at peppe den lidt op med nødder, chokolade og den lækreste creme med amarene kirsebær.
- Opskrift Det Glade Køkken

10 stk

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Dejen
3 Æg
150 g Dansukker Sukker
80 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. Julekrydderi
125 g Smør, Smeltet
150 g Dansukker Lys Sirup
100 g Mandler, Groft hakket
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
250 g Hvedemel

Creme
300 g Mascarpone
400 g Fløde
100 g Amarena kirsebær sauce, Bær siet fra
70 g Dansukker Flormelis

Chokolade drip
70 g Fløde
125 g Mælke chokolade
1 spsk Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Kagen
Tænd ovnen på 180ºC varmluft. Beklæd bunden af 3 springforme (ø20 cm) med bagepapir

I en skål piskes æg, sukker og farin til en luftig masse, ca. 5 min.

Mens det pisker smelter du dit smør i mikroovnen eller i en lille gryde.
Når smørret lige er smeltet røres den lyse sirup her i. Sæt til side mens sukker/æggemassen pisker færdig.

I en skål blandes mel, natron, bagepulver, groft hakket mandler og julekrydderierne. Her anbefaler vi den blanding du finder på shoppen.

Når æg/sukker massen er pisket luftig vendes det smeltet smør og sirup her i. Vend forsigtigt med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser her i.

Fordel dejen i de 3 springforme.
Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til du kan stikke en kødnål/strikkepind i kagen uden der sidder kagerester på den når du trækker den ud.
Lag bundene køle helt af inden du samler kagen. Skær evt. bundene til, hvis de ikke har bagt helt jævnt.

Kirsebær creme
Kom, Fløde, mascarpone, flormelis og amarene kirsebær sauce (bærene siet fra) i en skål og pisk til du har en ensartet blød creme der kan stå ad sig selv. Kom cremen i en sprøjtepose med den ønsket tyl.

Stænk alle bundene med kirsebær saucen, og placer 5-8 bær på bunden.
Sprøjt dutter med cremen, placer en bund oven på moussen og gentag en gang mere. Gem en smule af cremen, hvis du vil have swirls på toppen.
Placer den sidste bund på kagen, og stil på køl mens du laver din chokolade topping.

Topping
I en mikroovns sikker skål kommer du fløde og mælkechokolade, finthakket.
Lun det i mikroovnen til chokoladen lige er smeltet, og rør så stille chokolade of fløde til en ensartet masse. Pas på du ikke arbejder for meget luft ind i chokoladen, så laver du bobler.
Rør glukosesiruppen i, og hæld så din drip i en klemmeflaske.

Klem nu chokolade ud langs kanten af kagen på toppen, hele vejen rundt. Chokoladen vil dryppe ned langs siderne. Fyld nu toppen med chokolade, og stil den på køl til chokoladen har sat sig en smule.
Pynt toppen med rosetter af cremen og top dem evt. med kirsebær og guld støv.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.