Rødvinskogt andebryst med ovnkartofler
Nyd dette andebryst med kartofler, porre, tomater og bacon, som er sødet med Dansukker Rørsukker. Kog andebryst i rødvin, balsamicovineddike, rødløg og Dansukker Brun Farin for en rig smag. Brug bouillonen til en lækker sauce med maizena. Perfekt til en hyggelig middag!
Ingredienser
4 andebryst
6-700 g små grundigt vaskede kartofler
1 porre i skiver
2 tomater i mindre stykker
250-300 g bacon i tern
1 spsk. Dansukker Rørsukker
3 dl bouillon, fond eller terning
Kogelage
1 flaske (70 cl) rødvin
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 dl balsamicovineddike
2 rødløg i både
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk. malet sort peber
2-3 kviste frisk timian
2 kød bouillonterninger
Sauce
3 dl af bouillonen
1/2-1 spsk. maizena
vand
Instruktioner
Opvarm ovnen til 200 °C. Halver kartoflerne, og læg dem i et ildfast fad. Læg også porre, tomater og bacon i fadet. Drys med rørsukker, og rør rundt, så det hele bliver godt blandet. Hæld bouillonen over, og sæt fadet midt i ovnen. Bages i ca. 30 minutter.
Bland alle ingredienserne til kogelagen i en gryde, og lad lagen koge op. Læg andebrysti, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Tag kødet op, pak det ind i sølvfolie og hold det varmt. Hæld 3 dl af kogelagen op i en gryde, og lad den koge op. Jævn bouillonen, og lad den simre i 5 minutter.
Skær andebrystet i skiver, og server med kartoffelblandingen samt saucen. Pynt evt. med lidt friske krydderurter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Juledesserter
Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.