Petit choux

Petit choux er en lille fransk kage fyldt med fløde. En lækker godbid til eftermiddagskaffen. Varier smagen på din petit choux med hjemmelavet havtornsyltetøj eller forskellige former for curd.

ca. 25-30 stk.

1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

5 æg
En smule salt
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl mælk
1 spsk. Dansukker Bagesukker
125 g smør
2 1/2 dl hvedemel
Dansukker Perlesukker

Pynt
piskefløde
curd
havtornsyltetøj

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æggene sammen med salt i en skål. Varm vand, mælk, sukker og smør i en gryde ved lav varme.

Tag gryden af varmen, og sigt melet ned i væsken. Rør med en træske, og stil gryden tilbage på kogepladen.
Rør, til massen slipper kanterne og begynder at blive blank. Hæld massen i en skål, og bland æggeblandingen i lidt ad gangen, brug ikke det hele, hvis massen begynder at føles for løs. Den skal være tyk nok til, at den kan sprøjtes ud.

Rør i massen til den føles cremet. Fyld massen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt toppe på ca. 3 cm i diameter med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.

Strø perlesukkeret over, og bag toppene i den nederste del af ovnen i 17-20minutter. De skal have en fin brun farve.

Sluk for ovnen, og sæt en træske i klemme i lågen, så den står på klem, så dampen kan slippe ud. Lad petit chouxerne stå og tørre i ca. 5 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.

Skær toppen af hver petit choux. Pisk fløden til skum og sprøjt den på underdelen, hæld lidt curd eller syltetøj over, og læg lågene på igen.

Tips. Smager bedst samme dag.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.