Pavlovakrans med grapefrugt-curd

Vinterens smukkeste, sprødeste og lækreste krans. En virkelig luksuriøs dessert at afslutte året med.

8–10 portioner

ca 2 timer

Vurdering (74 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. æblecidereddike

Grapefrugt-curd
3/4 dl grapefrugtsaft, friskpresset
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 æg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrugt-topping
1 grapefrugt
1/2 tsk. friskstødt kardemomme
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 dl piskefløde
pistacienødder, grovhakkede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. 

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Pisk i 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret og pisk i yderligere 5 minutter. Vend majsstivelse og vineddike i.

Tegn en cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Sprøjt eller hæld omkring 10 runde toppe ud i en cirkel. Lav en lille fordybning i hver top med en ske. Bag marengsen nederst i ovnen i ca. 1 1/2 time. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen med ovnlågen på klem.

Forbered curden. Bland saft, æg og syltesukker i en gryde. Lad koge under omrøring, indtil curden tykner. Sluk for kogepladen, og rør smørret i.

Filetér grapefrugten og kom fileterne i en skål. Rør kardemomme og flormelis i.

Samling
Pisk fløden luftig i en skål. Fordel grapefrugtcurden på pavlovaen, og kom flødeskum på. Top med grapefrugt og hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!