Ingredienser
Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnødder
Sauce
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom
Til kagen
300 g marcipan
150 g smør eller margarine
2 æg
1 1/4 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
4-5 pærer
Pynt
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt rom, rosiner og nødder. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.
Bland sirup og rom, og stil det til side indtil serveringen.
Riv marcipanen, og pisk den sammen med fedtstoffet. Tilsæt æggene, et ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og bland det hele til en jævn dej. Skræl pærerne, skær dem i stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en stor smurt form eller 8-10 smurte portionsforme. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min. for små forme og ca. 35 min. for en stor form. Drys lidt flormelis over kagen/kagerne inden servering. Server kagen lun eller kold sammen med en skefuld romis og saucen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Spred kærlighed på Valentinsdag
Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!