Pæreis med nougatkaramelsauce

Lav en forfriskende pæredessert med citron og fløde, serveret med en lækker nougatsauce. Perfekt til at imponere dine gæster!

6-8 portioner

Vurdering (99 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 dl vand
3 dl Dansukker Sukker
1 dl friskpresset citronsaft
750 g pærer
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Grøn frugtfarve

Sauce
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
100 g blød nougat (Odense)

Instruktioner

Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det koge et par minutter. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer ned i den kogende lage, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Lad pærerne køle af i lagen. Blend pærerne eller sigt dem gennem en finmasket si.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt pæremassen og vaniljesukkeret samt evt. et par dråber grøn frugtfarve. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra nougaten, og lad blandingen simre, til den er tyktflydende. Skær nougaten i mindre stykker, læg den ned i saucen, og rør til den er smeltet.

Anret isen i små skåle eller på asietter, og hæld saucen over i en tynd stråle.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!