Pære bavaroise

Forkæl dig selv med denne lækre pærebavaroise lavet med mudderkage og pæregelé. Med ingredienser som smør, muscovadorørsukker, kakao, pærepuré og citronsaft er denne dessert en sand smagsoplevelse!

6 portioner

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Mudderkagebund
100 g smør
2½ dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 æg
1½ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker

Pærebavaroise
½ dl fløde
½ dl mælk
½ dl Dansukker Sukker
2 æggeblommer
½ dl pærepuré
¼ dl vand
1 dråbe grøn frugtfarve
1½ blad husblas
1¼ dl letpisket fløde

Pæregelé
1 dl Dansukker Syltesukker
1 dl pæresaft
1 spsk. citronsaft

Instruktioner

Mudderkagebund
Sæt ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en kasserolle.
Rør det lyse muscovadorørsukker og æggene i, og bland godt.
Sigt de øvrige ingredienser i, og vend dem i dejen.
Hæld dejen op i en smurt og meldrysset form, ca. 22 cm i diameter.
Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Lad køle af.
Tag seks udstikkere på 4-6 cm i diameter, og tryk dem ned i kagen. Lad kagen sidde i formene (resten af kagen kan spises, som den er!).

Pærebavaroise
Udblød husblassen i koldt vand.
Giv fløde, mælk og sukker et opkog.
Kom æggeblommerne i under omrøring, og varm det op til 83 grader.
Hæld flødeblandingen i en kold skål, og tilsæt pærepuré, vand og lidt frugtfarve.
Tag husblassen op, og klem vandet ud. Tilsæt pæreblandingen, og bland godt.
Dæk til med husholdningsfilm, og køl ned til 15 grader.
Vend den letpiskede fløde i pæreblandingen lidt ad gangen under omrøring (ikke for hurtigt, da blandingen ellers kan skille).
Fordel jævnt over de seks bunde, og stil dem i fryseren, gerne natten over.

Pæregelé
Bland det hele sammen i en kasserolle, og kog blandingen i 3 minuter.
Lad det køle lidt af. Fordel geléen over pærebavaroisen, og kom det i fryseren i et par timer.

Opskrift Linnea Andrae, Tyresö, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!